Fødevarestyrelsen har indledt en oplysningskampagne, der skal minde forbrugerne om, at det er vigtigt at skylle salat og krydderurter for at undgå bakterier og virus. Det er nemlig ikke helt ligegyldigt, hvordan du skyller dine krydderurter og salat, når der skal grønt på middagsbordet.
Se, hvordan farvestrålende mad kan give dig vitaminer og mineraler på magasinetmad.dk.
Det er især grøntsager fra eksotiske lande, der kan medføre diarré og opkastninger, hvis ikke de bliver skyllet korrekt. Her er hygiejnestandarden nemlig lavere end i Danmark, og det kan have konsekvenser.
• Fødevarestyrelsen anbefaler fortsat, at forbrugerne spiser masser af frugt og grønt. Men vores overvågning viser, at omkring fem procent af salathovederne og krydderurterne kan være forurenede med salmonella eller campylobacter, fortæller dyrlæge Niels Ladefoged Nielsen fra Fødevarestyrelsen.
På udkig efter et nyt køkken? Se galleriet med 25 drømmekøkkener på madogbolig.dk.
Sådan skyller du salat korrekt
• Fjern beskidte og beskadigede blade
• Skil salat fra stokken
• Klip krydderurter fra stilken
• Skyl bladene grundigt i rindende koldt vand
• Lad bladene dryppe af i et rent viskestykke - eller brug en salatslynge
Line Sølvhøj Johansson, Mad & Bolig/NewsDesk Aller Media.