Lukning af kvindeetage på Bella Sky skader ikke turismen

admin

|

25/04/2014

Dagens topnyheder

Der er ikke fare for, at turisterne fravælger København, selv om der ikke længere er en etage på Bella Sky Hotel kun for kvinder.

Det siger Jens Zimmer Christensen, formand for brancheorganisationen Horesta.

- Vi regner ikke med, at dommen kommer til at påføre dansk turisme nogen skade. Men vi må samtidig spørge os selv, om man nu kan risikere, at der også bliver klaget over andre målrettede tilbud - for eksempel til børnefamilier, siger Jens Zimmer Christensen.

Østre Landsret har fredag bestemt, at 20 hotelværelser forbeholdt kvinder på 17. etage på Bella Sky Hotel i København er i strid med ligestillingsloven.

Landsretten begrunder dommen med, at forbuddet mod mænds adgang til den såkaldte Bella Donna-etage ikke kan anses for at være nødvendigt for at varetage hensyn til blufærdigheden eller privatlivets fred.

- Vi stiller os uforstående overfor, at sagen overhovedet er blevet rejst. Vi forstår ikke udfaldet af dommen, men vi må jo bøje os for, at det er juraen, som har talt, siger han.

Også hos turistorganisationen Visit Denmark tager man dommen til efterretning, men synes, det er ærgerligt, at et godt og spændende initiativ nu bliver stoppet.

- Dommen kommer ikke til at betyde noget ude i verden. Danmark er kendt for sin høje grad af ligestilling. Men det er da ærgerligt, at en succes, som mange kvinder har været tilfredse med, nu må slutte, siger kommunikations- og pressechef Mikkel Thrane, Visit Denmark.

Lars Aslan Rasmussen, medlem af Københavns Borgerrepræsentation for Socialdemokraterne, mener, at dommen viser, at den slags ligestillingssager har taget overhånd.

- Loven er for stram, som den er. Den må lempes. Jeg vil nu gå i dialog med folketingsgruppen for at ændre den. Det er rigtig ærgerligt, at en etage for kvinder, der har været en stor succes, nu må lukke. Det har taget overhånd, siger han.

Allerede i november 2011 vurderede Ligebehandlingsnævnet, at hotellet handlede i strid med ligestillingsloven og et underliggende EU-direktiv fra 2004.

/ritzau/