Liverpool tager ni på stribe efter drama i London

admin

10 år siden

|

06/04/2014

Dagens topnyheder

Liverpool-tilhængernes drømme om et længe ventet mesterskab lever fortsat, efter at holdet søndag aften sled sig til en dramatisk 2-1-sejr ude over West Ham.

Anfører Steven Gerrard scorede begge Liverpools mål - begge på straffespark - og han sørgede dermed for, at holdet nu er oppe på ni Premier League-sejre i træk.

Merseyside-klubben træder igen op på førstepladsen, der midlertidigt var overtaget af Chelsea.

Liverpool var i øvrigt rejste til London uden danske Daniel Agger, der ifølge britiske medier er småskadet. Landsholdsanføreren blev erstattet af franske Mamadou Sakho i midterforsvaret.

West Ham er kendt for det flittige brug af høje bold og direkte spil, og den taktik veg London-klubben heller ikke væk fra søndag, hvor West Ham-kolossen Andy Carroll havde et hav hovedstødsdueller i Liverpool-feltet.

Det voldte gæsterne en masse problemer, og det var overraskende West Ham, der sad på spillet.

Men kort før pausen fik Liverpool tilkendt et straffespark, da James Tomkins tog hånden til hjælp i en duel med Luis Suarez. Steven Gerrard svigtede ikke fra pletten, og så var gæsterne foran.

Kort efter fik West Hams Guy Demel udlignet efter en kontroversiel situation. Liverpool-målmand Simon Mignolet forsøgte at gribe et hjørnespark. Men belgieren tabte bolden, da han fik Andy Carrolls arm i hovedet.

Linjedommeren havde set forseelsen, men dommer Anthony Taylor valgte alligevel at godkende målet.

Scoringen gjorde ondt på Liverpool, der kom rystede ud til anden halvleg. Det lykkedes slet ikke for det ellers så målfarlige mandskab at spille sig frem til chancer mod et stærkt kæmpende hjemmehold.

Men da det så allermest sort ud for gæsterne, idømte dommer Anthony Taylor udeholdet endnu et straffespark. Det lignede dog, at West Ham-målmand Adrian fik stoppet Jon Flanagan med fair midler, og værterne protesterede forståeligt over kendelsen.

Steven Gerrard havde is i blodårerne og udnyttede nok en gang et straffespark.

Flere mål blev det ikke til, og dermed er det første mesterskab i 24 år stadig inden for rækkevidde for Liverpool.

Der er lagt op til en lille finale, når holdet på søndag tager imod toprivalerne fra Manchester City.

/ritzau/