Libysk oprørsgeneral undslipper attentatforsøg

admin

10 år siden

|

04/06/2014

Dagens topnyheder

En libysk oprørsgeneral, der har forladt militæret for at bekæmpe islamister, overlevede onsdag et attentatforsøg nær Benghazi, landets næststørste by, oplyser kilder i militæret.

-En selvmordsbomber udløste en bilbombe mod et hus i Benghazi, hvor generalen opholdt sig, siger en talsmand for Haftar, som selv slap uskadt fra angreb.

- Angriberen kørte en Land Cruiser fyldt med sprængstoffer til Haftars base, hvor to vagter blev dræbt, siger talsmanden for generalen.

Den libyske oprørsgeneral meddelte i maj, at han havde iværksat en militær kampagne mod militante islamister i Benghazi. Flere militære afdelinger og enkeltpersoner har siden da sluttet sig til ham.

Islamister har stået bag næsten daglige angreb på soldater i Benghazi, siden Gaddafi blev dræbt under en folkelig opstand i 2011.

De centrale myndigheder har svært ved at genetablere kontrollen i det nordafrikanske land, der er plaget af store interne magtkampe. Militser fra oprøret mod Gaddafi afviser stadig at opgive deres våben og har forskanset sig i forskellige områder i ørkenlandet.

Al-Qaeda i regionen har opfordret befolkningen til at gribe til våben mod generalen, der med den såkaldte Nationale Hær fører an i en offensiv under navnet "Operation Værdighed."

/ritzau/AFP