Lars Løkke: Vi skal i arbejdstøjet og genvinde tilliden

admin

10 år siden

|

04/06/2014

Dagens topnyheder

Hvis Venstre skal tilbage og kandidere til at genvinde regeringsmagten, så skal der igen trækkes i arbejdstøjet, lyder det fra partiformand Lars Løkke Rasmussen efter onsdagens gruppemøde.

- Der ligger et stort stykke arbejde foran mig og Venstre for at opbygge bred tillid, siger formanden.

- Det starter jo i egen række, og i Venstre har vi det heldigvis sådan, at vi har højt til loftet og langt til døren, fortsætter han.

Tirsdag aften skulle Lars Løkke Rasmussen stå skoleret over for Venstres hovedbestyrelse, hvor hans fremtid som partiformand blev diskuteret.

Formanden er af sit eget bagland blevet kritiseret for ikke at have fremlagt dokumentation for, at han har betalt korrekt skat af de jakkesæt og den ferierejse, som partiet har betalt for Løkke og hans familie.

- I går fik vi talt ud med hinanden, og det vil være første afsæt til at komme videre, række hånden ud til danskerne og fortælle dem, hvad det handler om - nemlig politik, siger Lars Løkke Rasmussen.

I forhold til de medlemmer af partiet, som har udtrykt utilfredshed med partiformanden, nedtoner Lars Løkke Rasmussen den interne splittelse.

- Vi har ingen politiske konflikter i Venstre. Vi har et helt klart sigte. Alt, hvad folk har sagt og gjort, har de gjort i kærlighed til Venstre, som Kristian (Jensen, red.) har sagt, siger Lars Løkke Rasmussen og henviser til partiets næstformand.

Og næstformanden, der onsdag har stået side om side med sin partiformand efter gruppemødet, er enig i, at der skal arbejdes hårdt fra alle sider i partiet.

- Vi tror, at vi kan bringe dette parti tilbage, så vi kan stå i spidsen for Danmark, siger Kristian Jensen.

Hvad der kommer til at ske med de partifæller, der åbent har udtrykt mistillid til Lars Løkke Rasmussen, står en anelse uklart efter gruppemødet.

- Jeg kan huske alt, hvad der er sagt, men ikke, hvem der har sagt det, fastslår Lars Løkke Rasmussen om at frede kritikerne i Venstre.

Spørgsmål: Gælder det også for dem, der bliver ved med at kritisere dig?

- Kritik, der er båret af kærlighed til Venstre, er sådan set velkommen. Med det sagt så skal vi nu - undskyld udtrykket - tilbage i arbejdstøjet, siger Lars Løkke Rasmussen.

/ritzau/