Lanceringen er længe ventet: Nu kommer den europæiske 'MobilePay'

Emil Martesen

8 uger siden

|

09/07/2024
Nyheder
Foto: Privat
Nu kommer den europæiske 'MobilePay'.

Dagens topnyheder

MobilePay har fået en høj stjerne hos mange danskere, og herhjemme har vi længe været vant til at kunne overføre penge til hinanden på få sekunder ved at overføre penge over MobilePay.

I dag har de mere end 4,4 millioner brugere i Danmark, og huserer derudover også i Finland og Norge.

Nu har de fået en europæisk konkurrent, som bliver lanceret i flere store europæiske lande.

Tjenesten går under navnet Wero, og drives European Payments Initiative (EPI), et joint venture af 14 banker og to betalingsselskaber.

Det skriver det schweiziske medie Blick.

Belgiske KBC Bank er blandt de første, der har adopteret Wero, med flere banker fra Holland og Frankrig, der snart følger trop.

Selvom de tyske banker Deutsche Bank og dens datterselskab Postbank samt ING Bank endnu ikke er med, forventes de at deltage senere i år.

Sådan fungerer appen

For kunder i sparekasser og andelskasser vil det være muligt at aktivere Wero-funktionen direkte i deres eksisterende bankapp, uden behov for at downloade en ny app.

For at modtage penge via Wero skal brugerne blot indtaste deres mobilnummer eller e-mailadresse i bankappen.

Derefter kan de på tjenesten sende penge via mobilnummer, og modtageren vil derefter modtage de sendte penge på under 10 sekunder.

Fra 2025 vil Wero også kunne bruges til onlinebetalinger, og kort efter fra 2026 vil det være muligt at betale med Wero i detailhandlen.

Schweiz' svar på MobilePay er ikke bekymret

I alpelandet Schweiz har de ligesom i Danmark en lignende betalingsløsning, som nu får øget konkurrence udefra.

Men det er ikke noget, der bekymrer den schweiziske betalingsløsning, som går under navnet Twint.

"Vi er meget glade for, at Schweiz' pionerrolle inden for mobilbetaling også bliver anerkendt i udlandet", udtaler talsmand Ettore Trento. Twint mener, at Weros implementering i EU-reglerne ikke vil påvirke deres popularitet i Schweiz på nuværende tidspunkt.

Vil konkurrere med amerikanske giganter

Wero har til formål at konkurrere med amerikanske finansgiganter som Mastercard, Visa og Paypal. Initiativet håber også at dæmme op for udbredelsen af Apple Pay og Google Pay.

Joachim Schmalzl fra DSGV-sparebankforeningen og formand for EPI's bestyrelse siger: "Wero vil styrke europæisk suverænitet i betalingstransaktioner".

Schmalzl påpeger, at selv stærke nationale betalingssystemer som Girocard i Tyskland og Carte Bancaire i Frankrig er afhængige af ikke-europæiske udbydere for grænseoverskridende betalinger.

"Wero vil afslutte denne afhængighed bæredygtigt og på lang sigt ved at tilbyde et europæisk alternativ og dermed bevare merværdien inden for betalingstransaktioner i Europa", forklarer han.