Kunderne raser efter nyt Rema 1000 tiltag: Overvejer at handle hos konkurrenten fremover

Emil Martesen

2 timer siden

|

27/09/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Kunderne raser efter det nye Rema 1000 tiltag.

Dagens topnyheder

Når kunderne skal købe ind til hverdagsklassikere som lasagne og pasta bolognese, er hakket oksekød fortsat blandt favoritterne - men samtidig ønsker flere at mindske forbruget af netop det røde kød, som er blandt de mere klimabelastende produkter.

Og når man handler, så tager man en pakke kød - men efter aftensmåltidet er der ofte lidt tilbage i gryden, som ryger i skraldespanden.

Derfor lancerer REMA 1000 nu et afgørende initiativ, som har potentialet til at gøre det muligt for kunderne at købe hakket oksekød og reducere forbruget samtidig.

Mængden i REMA 1000s egne varianter af hakket oksekød mindskes nemlig med op til 20 %, og priserne sænkes tilsvarende, så de stadig er fuldt konkurrencedygtige.

Det skrev REMA 1000 i en pressemeddelelse torsdag.

"Det vil koste os, men det er nødvendigt. For hvis vi ikke gør noget, så koster det endnu mere på den lange bane. Oksekød er i toppen, når der peges på mest klimabelastende produkter, og mange danskere vil gerne spise lidt mindre kød for at give deres bidrag til omstillingen. Med de reducerede mængder får kunderne mulighed for netop det, og de står ikke tilbage med mere kød, end de reelt har brug for. Det er også vigtigt i forhold til at undgå madspild, og når prisen reduceres tilsvarende, giver det mening hele vejen rundt - og så håber vi, kunderne i stedet køber lidt flere grøntsager", lød det fra kategorichef i REMA 1000, Jonas Garly Sørensen.

Kunderne raser

Det nye tiltag falder bestemt ikke i god jord hos kunderne.

Det skriver Avisen Danmark, der modtog intet mindre end 275 kommentar på deres Facebook-opslag om Rema 1000's nye tiltag.

Kunderne lagde bestemt ikke skjul på, at de var rasende over det nye tiltag.

Hovedårsagen til de mange reaktioner var, at forbrugeren følte sig tvunget til at spise mindre af en bestemt fødevare.

Desuden var der mange i kommentarfeltet der gjorde opmærksom på, at de ikke kunne nøjes med 350 gram hakket oksekød, hvorfor de bare vil købe flere pakker og belaste klimaet med mere plastik.

De rasende kunder tager indkøbsdirektør i Rema 1000 Danmark dog ikke så tungt:

"Vi har haft lignende reaktioner på andre ting. Eksempelvis brødstørrelserne. Det er nok ti år siden, men det har vist sig, at folk er blevet glade for det, fordi nu har de ikke så meget brød, som ligger og mugner", lyder det fra ham til Avisen Danmark.

Han er dog klar i spyttet, da han bliver forholdt, at en lang række kunder overvejer at handle hos konkurrenten fremover:

"Det er jeg selvfølgelig rigtig ked af. Der er jo ingen varer, der er blevet fjernet. Det er egentlig bare en pakkestørrelse, vi har ændret. Der er ingen restriktioner", fortæller han til mediet.

Rema 1000's nye tiltag træder i kraft fra på lørdag.