Repræsentanternes Hus har natten til onsdag stemt ja til budgetplanen, der skal redde USA fra den truende økonomiske "afgrund".
Dermed er planen vedtaget i begge kamre i landets lovgivende forsamling, Kongressen. Nu mangler den blot præsident Barack Obamas underskrift for at blive ført ud i livet.
Kompromisset, som har set dagens lys efter et månedlangt forhandlingsdrama i Washington, indeholder skattestigninger for de rigeste amerikanere og sætter dramatiske besparelser på de offentlige budgetter på stand-by.
Den endelige optælling i Repræsentanternes Hus viser, at 167 folkevalgte sagde nej til lovforslaget, mens et flertal på 257 var for. Heriblandt mange republikanere, rapporterer CNN.
Det gælder blandt andre John Boehner, formand for Repræsentanternes Hus, og Mitt Romneys vicepræsidentkandidat, Paul Ryan.
Aftalen skal afbøde de værste følgevirkninger af "the fiscal cliff", som har truet med at trække verdens største økonomi i recession med en chok-cocktail af automatiske nedskæringer og skattestigninger fra 1. januar.
Budgetaftalen, som nu er vedtaget i begge kamre af Kongressen, indeholder to måneders udsættelse af dramatiske grønhøster-besparelser på de offentlige budgetter, som ellers ville være trådt i kraft.
Aftalen kommer også til at øge skatterne permanent for husholdninger, som tjener 450.000 dollar og derover om året. Det svarer til mere end 2,5 millioner danske kroner.
Resten af amerikanerne, hvilket er langt størstedelen af befolkningen, kan ånde lettet op. De slipper for de skattestigninger, som ellers spøgede i horisonten.
Hvis Repræsentanternes Hus havde sagt nej, ville det ifølge mange iagttagere have skabt uro på finansmarkederne verden over.
/ritzau/