De er for syge til at arbejde 225 timer om året, som den nye kontanthjælpsreform kræver, men de er endnu ikke vurderet syge eller raske nok til førtidspension, fleksjob, ressourceforløb eller revalidering.
Derfor står mange kontanthjælpsmodtagere til at miste tusindvis af kroner hver måned, når det nye kontanthjælpsloft træder i kraft. Det skriver Avisen.dk.
I alt bliver 30.000 danskere ramt af kontanthjælpsloftet, og ifølge Niels Christian Barkholt, som er næstformand i Dansk Socialrådgiverforening, er virkeligheden, at mange syge danskere kommer i klemme.
Han mener ikke, at kontanthjælpsloftet tager højde for, at det ofte er helbreddet, der er skyld i, at folk er havnet på kontanthjælp. En undersøgelse af Dansk Socialrådgiverforening viser, at det er tilfældet i over halvdelen af sagerne.
- Det er politisk makværk, og det hjælper i hvert fald ikke at stramme nettet om den gruppe, der netop falder mellem to stole. De ender i et stort tomt hul, hvor de ofte bliver fastholdt i flere år, siger han. Når syge strander på kontanthjælp, er det et udtryk for, at systemet ikke længere tilgodeser de allermest ressourcesvage borgere, siger Niels Christian Barkholt til Avisen.dk.
Folketinget har ellers garanteret, at der ville blive ryddet op, så der var ikke var flere syge danskere tilbage på kontanthjælp, inden loftets indførelse. Men der er altså stadig syge borgere kontanthjælp.
For eksempel personer, hvis arbejdsevne endnu ikke er afklaret, skriver Avisen.dk, der har talt med Hanne Biltoft Voigt, der netop står til at miste op mod 3.000 kroner hver måned.
- Hvis jeg når at gå fra hus og hjem inden da, fordi jeg ikke kan betale min husleje, har jeg i hvert fald slet ikke overskud til at arbejde, siger hun til Avisen.dk.
Følg Dagens Debat for flere lignende artikler: