Konkurrent skamroser Jonas Vingegaard: Han er en gud

Nicolai Steinicke

44 uger siden

|

11/12/2023
Nyheder
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Nu taler en af Jonas’ konkurrenter ud om ham, og de andre store kanoner.

Dagens topnyheder

I cykelsportens verden er det ofte vinderne og deres glorværdige bedrifter, der står i rampelyset. Men sand sportsånd fanges nogle gange bedst i ordene fra en rival.

I et nyligt interview udtrykte den belgiske cykelstjerne Remco Evenepoel, som blev kåret til Årets Sportsnavn i Belgien, sin beundring for den danske cykelrytter Jonas Vingegaard og beskrev ham som en af "de tre guder i Grand Tours."

Det skriver Ekstra Bladet.

Det skriver Ekstra Bladet.

Evenepoel, der selv havde en imponerende sæson med sejre i Liège-Bastogne-Liège, Clásica de San Sebastián og etaper i Vuelta a España, anerkendte den formidable udfordring, som Vingegaard, Tadej Pogacar og Primoz Roglic udgør i det kommende Tour de France. Hans mål for Touren er en top-fem placering, en drøm, der indebærer at overgå en af disse "guder."

Evenepoels fokus er ikke kun på Tour de France; han har også øjnene rettet mod OL og andre store løb. På trods af sin succes planlægger han ingen væsentlige ændringer i sin forberedelse og holder fast i den træningsregime, der tjente ham godt i 2023.

- Jeg håber at komme hjem fra Paris med en medalje. Men jeg tager primært afsted for at se, hvad det kan føre til. Ruten er hårdere end et flamsk løb (Flandern Rundt og Gent-Wevelgem, red.) - men mindre vanskelig end i Ardennerne (Amstel, Fleche-Wallonne og Liege-Bastogne-Liege, red.). Van der Poel og Pidcock vil også have det som mål, sagde han