Kommentator: Problemerne er langtfra slut i Venstre

admin

10 år siden

|

04/06/2014

Dagens topnyheder

Venstre vil være i meget store problemer fremover, og det er nu helt afgørende, om Lars Løkke Rasmussen kan holde ro i partiet, om han kan genvinde vælgernes tillid, og om han kan skabe tillid om sin egen person.

Det siger politisk kommentator Hans Engell, efter at Lars Løkke Rasmussen natten til onsdag fik Venstres hovedbestyrelses opbakning til at fortsætte som partileder efter et syv timer langt krisemøde i Odense.

- Selv om Lars Løkke fik opbakning fra Venstres hovedbestyrelse, så er problemerne langt fra løst. Der var rigtig mange kritikere, der nåede at gå på banen inden afgørelsen i aften. Hvordan vil de forholde sig i de kommende måneder, spørger han.

- Opbakningen er et udtryk for, at når det kommer til stykket, så har kritikerne tillid til Lars Løkke og især tillid til, at det er med ham i spidsen, at Venstre kan vinde et kommende valg, vurderer han.

Ifølge Hans Engell er der ikke noget, der tyder på, at der er fremlagt nogen dokumentation på mødet i Odense Congress Center.

- Så Lars Løkke har formået at fastholde opbakningen, og det er da imponerende, at han har kunnet fastholde den og åbenbart et stort flertal i hovedbestyrelse. Men dermed er problemerne ikke overstået.

- Løkke kan ikke tåle en eneste sag mere, og sagen har vist, at der er en kløft i Venstre mellem det, jeg vil kalde provinsvenstre, og det københavnske og nordsjællandske Venstre.

Lars Løkke Rasmussen sagde på et pressemøde efter midnat, at han sammen med Kristian Jensen er klar til at bruge sommeren på at indhente noget af det forsømte i forholdet til partiets utilfredse lokalafdelinger.

- Jeg skal bruge mere tid på Venstres indre linjer. Det er noget, jeg har forsømt, sagde han.

Det er klogt at vise ydmyghed, mener Hans Engell:

- Det er en meget klog disposition, at Løkke Rasmussen vil bruge flere kræfter på at tage rundt til Venstres organisationer. Men det afgørende er, hvordan vil vælgerne se på det her?

- Vil vælgerne pludselig se anderledes på Lars Løkke efter det her forløb, eller vil de ikke? Det ser vi først, når vi får nogle meningsmålinger.

Hans Engell vurderer, at det styrker Lars Løkke, at Kristian Jensen fortsætter som næstformand:

- Kristian Jensen har ikke stukket næsen så langt frem, at han ikke kan fortsætte. Det, at de to nu kan arbejde samme om genrejsningen af partiet, vil styrke projektet.

- I det hele taget er det betydningsfuldt for Lars Løkke, at han formår at samarbejde også med dem, som har forlangt hans afgang og været kritiske i forhold til ham. Han skal vise, at han kan samarbejde på tværs, og at han er stor nok til at række hånden frem, siger han.

/ritzau/