Klage sætter stopper for Bilkas drøm: For tæt på Rema 1000

Emil Martesen

46 uger siden

|

19/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
En klage har sat en stopper for Bilka-butikkens store drøm.

Dagens topnyheder

Miljø- og Fødevareklagenævnet har den 13. februar 2023 truffet afgørelse i en klagesag vedrørende etableringen af en Bilka-butik i Hjørring.

Afgørelsen giver klagerne, heriblandt en unavngiven konkurrent, medhold, og dermed er der blevet slukket for den Bilka-drøm, skriver TV 2.

I afgørelsen skriver Nævnet således:

"Miljø- og Fødevareklagenævnets afgørelse er endelig og kan ikke indbringes for anden administrativ myndighed, jf. § 17, stk. 1, i lov om Miljø- og Fødevareklagenævnet[2] og gebyrbekendtgørelsens § 2, stk. 6.[3] Eventuel retssag til prøvelse af afgørelsen skal være anlagt inden 6 måneder, jf. miljøvurderingslovens § 54, stk. 1."

Sagen vedrører et projekt, der omfatter etableringen af en Bilka-butik på 3.300 kvadratmeter, hvoraf 200 kvadratmeter er til personalefaciliteter. Inden for projektområdet er der allerede en stor udvalgsvarebutik, et bowlingcenter og en gokartbane. Ud over etableringen af butikken omfatter projektet nedrivning af eksisterende bygninger, da dagligvarebutikken skal placeres, hvor bowlingcenteret og gokartbanen ligger.

Hjørring Kommune havde i august 2022 vedtaget et kommuneplantillæg og en lokalplan, der muliggjorde projektet og gav grønt lys for etableringen af dagligvarebutikken.

Dette blev dog ophævet af et andet nævn, Planklagenævnet, i marts 2023. Begrundelsen lød, at der ikke kan placeres to bydelscentre umiddelbart op ad hinanden.

'Det nuværende, der huser en Rema 1000, ligger simpelthen for tæt på dér, hvor Bilka skulle ligge,' lyder det.