Ken B.: Overvågning af Thorning var efter Qvortrups tid

admin

10 år siden

|

16/05/2014

Dagens topnyheder

Tidligere Se og Hør-journalist Ken B. Rasmussen siger nu, at Helle Thorning-Schmidts (S) kreditkortoplysninger blev overvåget af bladet i 2011. Altså efter at Henrik Qvortrup var chefredaktør på bladet. Men det var Qvortrup, der fik Se og Hør til at interessere sig for politikere.

Det præciserer Ken B. Rasmussen i en pressemeddelelse fredag eftermiddag.

Tidligere fredag kunne DR Nyheder citere journalisten, som politiet har sigtet for overtrædelse af straffeloven og markedsføringsloven i overvågningssagen, for, at Qvortrup havde "orkestreret" overvågning af toppolitikere som Helle Thorning-Schmidt og Lars Løkke Rasmussen.

Henrik Qvortrup har imidlertid gennem sin advokat Anders Németh afvist at kende til overvågning af toppolitikere - både systematiseret overvågning og enkeltepisoder.

Efter Qvortrups afvisning af påstandene præciserer Ken B. Rasmussen nu, at Se og Hørs overvågning af Helle Thorning-Schmidt foregik i sensommeren 2011, mens overvågningen af Lars Løkke Rasmussen foregik, mens han var statsminister (april 2009 til oktober 2011, red.).

- Begge dele var efter Qvortrup, så jeg kan egentlig godt forstå, at han nægter kendskabet til det. At vi generelt var mere interesserede i politikere som basis for historier under Qvortrup, det er rigtigt nok, siger Ken B. Rasmussen.

- Morten Helveg var jo her et prime example, siger den tidligere Se og Hør-journalist med henvisning til den radikale politiker, der har politianmeldt Se og Hør for at skrevet om hans restaurantbesøg under en kærlighedsferie i Berlin.

Henrik Qvortrup var chefredaktør på Se og Hør fra 2002 til 2008. Den påståede overvågning af kendte ved hjælp af en tys-tys-kilde i Nets, der skal have modtaget penge for at levere kreditkortoplysninger, stod angiveligt på fra sommeren 2008 til 2012.

Henrik Qvortrup blev afløst som chefredaktør af Kim Henningsen, der ledede bladet fra 2009 til 2013.

/ritzau/