Kampe i pakistansk lufthavn er blusset op

admin

10 år siden

|

09/06/2014

Dagens topnyheder

Pakistanske sikkerhedsstyrker siger mandag morgen, at et angreb mod en lufthavn i Karachi i Pakistan definitivt er forbi efter næsten 12 timers skyderier.

Mindst 24 personer er dræbt, siger en talsmand for de paramilitære styrker.

- Angrebet er overstået, og vi har ryddet området for militante. Vi vil overlade lufthavnen til flymyndighederne nu, siger talsmanden Sibtain Rizvi.

Pakistans hær meddelte natten til mandag, at et angreb mod Jinnah International Airport efter flere timers kamp var afværget, og at samtlige 10 militante, der deltog i aktionen, var dræbt.

Men tidligt mandag morgen hørtes nye skyderier fra lufthavnen, og pakistanske sikkerhedsstyrker måtte meddele, at operationen var genoptaget. Men nu skulle det altså definitivt være slut.

Blandt de dræbte er både militante, sikkerhedsfolk og civile.

En politibetjent meldes såret i forbindelse med de nye skyderier.

De militante, der søndag aften gik til angreb, var svært bevæbnet med automatvåben, granater og selvmordsveste.

Tre af de militante sprængte angiveligt sig selv i luften, mens syv blev dræbt af sikkerhedsstyrker.

En talsmand for pakistansk Taliban siger mandag morgen, at gruppen står bag lufthavnsangrebet, som langt fra er det eneste af sin slags i løbet af de seneste år.

- Det her er en besked til den pakistanske regering om, at vi stadig er i live til at reagere på drabene på uskyldige mennesker, der dør i bombeangreb mod deres landsbyer, siger Taliban-talsmand Shahidullah Shahid.

Shahid lover samtidig flere angreb i fremtiden.

- Vi mangler stadig at hævne flere hundrede døde stammekvinder og børn. Dette er blot begyndelsen, siger han.

Den islamistiske bevægelse har udført en række lignende angreb i Pakistan siden 2007. Angreb, der har kostet tusindvis af mennesker livet.

/ritzau/AFP