Kalborg: Solbakken får frie hænder i FCK

admin

|

28/04/2014

Dagens topnyheder

Efter mandagens fyring af sportsdirektør Carsten V. Jensen har FC København overladt hele det sportslige ansvar til cheftræner Ståle Solbakken.

"Indtil videre", lyder det fra FCK-ledelsen, men DR's fodboldekspert Jan Kalborg forventer, at Solbakken bliver tildelt en permanent managerrolle, som man kender det fra England.

- Det er der ingen tvivl om. Man får en manager, altså en cheftræner og en sportschef samlet i én. Jeg kan ikke forestille mig, at man går ud for at kigge efter en afløser, siger Jan Kalborg.

- Jeg tror, de bliver aggressive på markedet i sommerpausen. De kommer til at købe mange spillere og bruge rigtig mange penge. Ståle Solbakken vil få frie hænder til at skabe et nyt mesterhold, og hvis ikke det lykkes, peger pilen kun på ham, siger Kalborg.

Han mener, at afskedigelsen af Carsten V. Jensen har været undervejs i måneder. Faktisk lige siden man i sensommeren genansatte Ståle Solbakken som cheftræner.

- Dengang gav man ham nogle af Carsten V.'s funktioner som en slags ekstra sportschef på papiret. Selv om det makkerskab virkede fint i Solbakkens første periode i klubben, lå det i kortene, at han på et tidspunkt ville få den engelske managerrolle, som han får nu.

- Det er aldrig særlig pænt, at man skiller sig af med nøglemedarbejdere midt i sæsonen. Slet ikke når man tænker på, at Carsten V. Jensen har været en af de vigtigste figurer siden klubbens start. Det virker ikke charmerende. Men sådan er forretningen, siger Jan Kalborg.

Når fyringen kommer så pludseligt - fire spillerunder før sæsonens slutning - skyldes det, at klubben vil sende et signal til spillertruppen, så man kan redde de sidste stumper af en skuffende sæson.

- Man har erkendt, at guld og sølv var væk. De var nødt til at gøre noget for at signalere over for truppen, at det her ikke er okay. De har stadig en pokalfinale og en kamp mod Brøndby på søndag, som de meget nødigt skulle tabe, siger Jan Kalborg.

Carsten V. Jensen forlader FC København efter 21 år. Han har siden 1993 haft forskellige funktioner i klubben, først spiller, siden assistenttræner, sportsdirektør og i en kort periode endda cheftræner.

 

/ritzau/