K og LA fremsætter krav til Løkke: Nulvækst til 2020

admin

10 år siden

|

12/05/2014

Dagens topnyheder

Lars Barfoed (K) og Anders Samuelsen (LA) kræver, at Venstres formand Lars Løkke Rasmussen låser sig fast på offentlig nulvækst frem til minimum 2020, skriver Berlingske.

Det vil nemlig ifølge partiformændene skabe råderum til både at afskaffe topskatten og lette skatten i bunden. Og så behøver man ikke at træffe et valg om, hvorvidt man ønsker det ene eller det andet, som Venstres formand ellers har lagt op til.

De Konservatives partiformand mener, at valget mellem afskaffelsen af topskat og skattelettelser i bunden er en ""falsk modsætning", da nulvækst i det offentlige fra 2015 til 2020 vil skabe et økonomisk råderum på omkring 15 milliarder kroner. Dermed vil der være råd til begge dele.

- Det er en snæver bogholdertilgang, hvis man kun vil forholde sig til et år ad gangen. Derfor vil vi stille krav om, at det offentlige ikke skal vokse mere frem mod 2020, fordi vi på den måde kan skabe de perspektiver, der er behov for med en borgerlig regering, siger Lars Barfoed til Berlingske.

Samme melding lyder fra Liberal Alliances formand Anders Samuelsen.

Lars Løkke Rasmussen vil ikke kommentere udmeldingen fra K og LA, men politisk ordfører Inger Støjberg (V) holder på, at man ikke vil melde ud, hvor længe der skal være nulvækst i det offentlige.

- Jeg vil ikke sætte årstal på det. Jeg vil bare sige, at det for os er vigtigt at melde retningen ud nu. Det synes jeg, at danskerne har et krav på, siger Inger Støjberg til Berlingske.

Dansk Folkeparti har allerede meldt ud, at de er modstander af nulvækst i den offentlige sektor, hvor de ønsker en vækst på 0,8 procent om året.

/ritzau/