Jurist anklages for skyldnersvig for 93 millioner

admin

10 år siden

|

07/05/2014

Dagens topnyheder

I en stor sag om økonomisk kriminalitet i ejendomsbranchen er en jurist blevet tiltalt for skyldnersvig for i alt 93 millioner kroner.

Desuden anklages han for medvirken til falsk forklaring for retten.

Det fremgår af et et anklageskrift, som Ritzau har fået udleveret fra Nordsjællands Politi.

Tidligere har en dommer besluttet at beskytte den nu tiltalte jurist med navneforbud, hvilket betyder, at medierne ikke kan gå i detaljer med beskrivelsen af sagen.

Kriminaliteten er sket i ejendomsbranchen, hævder anklagemyndigheden, og yderligere to mænd er blevet tiltalt.

Den ene anklages for fire tilfælde af skyldnersvig med et samlet beløb på cirka 107 millioner kroner, mens beløbet for den anden lyder på cirka 83 millioner kroner.

Sagen har været efterforsket i nogle år af Nordsjællands Politi.

Det tungeste forhold i anklageskriftet drejer sig om, at kreditorer i en række selskaber tabte eller risikerede at tabe mindst 82 millioner kroner i forbindelse med den ene af de tiltaltes konkurs i 2009.

I den kriminelle manøvre blev mange lejekontrakter tilbagedateret, ligesom mændene sørgede for, at den ene af de tre fik særligt gunstige vilkår, hævdes det.

Dermed gik kreditorerne glip af væsentlige lejeindtægter, og flere ejendommes salgsværdi blev reduceret, påstår anklagemyndigheden.

Transaktionerne drejer sig om ejendomme i Helsingør, Glostrup, Holte, Gentofte og andre steder.

Desuden beskriver anklageskriftet blandt flere andre forhold, at næsten 12 millioner kroner blev fjernet fra et andet selskab, efter at der var indgivet konkursbegæring mod det.

De tre mænd nægter sig skyldige, og nu bliver det op til Retten i Lyngby at afgøre, om der er bevis for påstandene i anklageskriftet.

I retten oplyses det, at der endnu ikke er truffet beslutning om, hvornår sagen skal behandles.

/ritzau/