Jens Rohde kræver Lars Løkkes afgang som formand

admin

|

30/05/2014

Dagens topnyheder

Det netop genvalgte Venstre-medlem af EU-Parlamentet Jens Rohde kræver, at Lars Løkke Rasmussen trækker sig som partiformand, skriver Viborg Stifts Folkeblad.

Rohde er også medlem af Venstres forretningsudvalg, der er den øverste myndighed i partiet, samt af partiets hovedbestyrelse, som Løkke selv har indkaldt til krisemøde på tirsdag.

Lars Løkke Rasmussens formandstid i Venstre må og skal være slut, lyder meldingen fra Rohde, der også er medlem af byrådet i hjembyen Viborg.

- Det her er en historie, der bare bliver ved og ved og ved med at gentage sig, siger han til Viborg Stifts Folkeblad.

- Vi kan ikke gå til et folketingsvalg med en konstant angst for, hvad der kommer i morgen, siger Jens Rohde med henvisning til, at Lars Løkke Rasmussen har være igennem flere politiske kriser.

Flere i Venstres bagland har åbent kritiseret partiformanden, der senest har været i mediernes søgelys efter en sag om tøjindkøb for 152.000 kroner, rygning på hotelværelser og en familierejse på partiets regning.

- Det, jeg siger nu, er bygget op over længere tid. Det er tydeligt, at folket har mistet tilliden til Lars Løkke Rasmussen, og det har jeg også.

- Det er tydeligt, at der er meget stor frustration internt i Venstre, og det er tydeligt, at mange går og holder på, hvad de rent faktisk mener. Det er en uholdbar situation, siger Jens Rohde til avisen.

/ritzau/