Italien vil fortsætte med Prandelli efter VM

admin

10 år siden

|

24/03/2014

Dagens topnyheder

Cesare Prandelli har gjort det så godt som landstræner for Italien, at det italienske fodboldforbund har tilbudt den 56-årige træner en forlængelse på to år.

Prandelli har tidligere signaleret, at han ville stoppe efter sommerens VM, men nu tyder meget på en forlængelse frem til 2016.

- Jeg er stolt af, at forbundet har tilbudt mig en toårig forlængelse - uanset hvordan vi klarer os til VM.

- Det er også derfor, at jeg har stillet mig til deres fulde rådighed, siger Prandelli.

En talsmand fra fodboldforbundet bekræfter, at der er indgået en aftale mellem landstræneren og forbundets præsident Giancarlo Abete.

Forlængelsen er dog endnu ikke officielt offentliggjort, men det ventes, at det vil ske inden for nogle uger, når kontrakten er underskrevet.

Cesare Prandelli har været landstræner for Italien siden 2010, hvor han førte holdet frem til EM-finalen, som blev tabt til Spanien.

I kvalifikationen til sommerens VM var italienerne i gruppe med Danmark. Det blev til en italiensk 3-1-sejr over Danmark på hjemmebane og 2-2 i Parken. Italien vandt suverænt kvalifikationsgruppen, mens Danmark ikke er med til sommer i Brasilien.

Prandelli var i sin aktive karriere midtbanespiller hos Cremonese, Atalanta og Juventus.

Han indledte trænerkarrieren hos Atalantas ungdomshold og har senere været træner for Lecce, Verona, Venezia, Parma, Roma og Fiorentina.

/ritzau/dpa