Efter samtaler i weekenden har Iran og Det Internationale Atomenergiagentur (IAEA) indgået aftale om, at Iran tager yderligere "syv konkrete og indledende skridt" i forhold til landets atomprogram inden midten af maj.
Iran nægter imidlertid fortsat adgang til kontroversielt militært anlæg.
Det skriver det iranske nyhedsbureau Irna ifølge flere internationale nyhedsbureauer.
Den internationale aftale omkring Irans atomprogram skal sikre gennemsigtighed, så det internationale samfund får vished for, at landet ikke er i stand til at udvikle atomvåben.
- Der er indgået aftale om yderligere syv praktiske skridt i forhold til samarbejdet med agenturet, siger Reza Najafi, der er Irans forhandler og udsending ved IAEA.
Det er sparsomt, hvad medier har fået at vide om aftalen, men ifølge de internationale nyhedsbureauer har Iran taget det første skridt i retning af at tillade en undersøgelse af, om landet er eller har været i gang med udvikling af atomvåben.
IAEA ser blandt andet ud til at få adgang til en mine, hvor der udvindes uran - men agenturet bliver fortsat nægtet adgang til det militære Parchin-anlæg.
Atomenergiagenturet hævder, at Iran har installeret en stor container med sprængstoffer på Parchin, der bruges til at udføre eksperimenter. Det er ifølge atomagenturet en stærk indikation på Irans mulige udvikling af atomvåben.
Iran hævder, at Parchin-anlæggets status som et militært anlæg gør, at det friholdes for enhver undersøgelse.
Regeringen i Teheran har hele tiden nægtet, at atomprogrammet på noget tidspunkt har handlet om våben. Det handler kun om energiforsyning, siger regeringen.
Weekendens møde er en indledende manøvre, før iranerne og de internationale stormagter i gruppen P5+1 mødes om 10 dage for at tale videre om atomprogrammet.
Det internationale samfund har i en årrække pålagt Iran tunge sanktioner på grund af landets atomprogram.
Efter en atomaftale, som blev indgået i november mellem Iran og P5+1, trådte i kraft i januar, har landene lettet en smule på sanktionerne.
Iran har indledt implementeringen af aftalen.
Gruppen P5+1 består af landene USA, Rusland, Storbritannien, Kina, Frankrig og Tyskland.
/ritzau/AFP