10 år siden

|

06/04/2014

Det lykkedes ikke for herrelandsholdet i håndbold at give Ulrik Wilbek det perfekte farvel som landstræner.

Danmark tabte den sidste kamp ved Golden League-stævnet på hjemmebane med 26-28 til Frankrig - samme hold, der også besejrede Danmark ved EM-finalen på hjemmebane for to måneder siden.

Denne gang var målforskellen ganske vist ikke nær så stor, men franskmændene lignede alligevel et hold med stort overskud det meste af kampen.

Godt nok var det danskerne, der kom bedst fra land og førte 9-5 foran et entusiastisk hjemmepublikum i Aarhus.

Men efter et kvarters spil gik holdet helt i stå, og pludselig stod der 15-12 til Frankrig.

Wilbek gav sig dog ikke uden videre. Fra sidelinjen forsøgte han i vanlig stil at hive sine spillere med sig, og da dommerne mod slutningen af første halvleg begik en fejlkendelse, brokkede landstræneren sig så meget, at han ragede et gult kort til sig.

Spillerne ville selvfølgelig også gerne slutte flot af i Wilbeks sidste kamp som landstræner, men det flød ikke rigtigt for det danske hold, som heller ikke på målmandsposten var ret heldige med Marcus Cleverly.

Niklas Landin kom dog ind undervejs i anden halvleg og fik stabiliseret forsvaret en smule.

I angrebet manglede skarpheden dog fortsat, og nærmere end to måls afstand kom Danmark ikke på uafgjort i slutfasen.

Nederlaget til Frankrig betyder, at Danmark lige præcis går glip af den samlede sejr i Golden League-turneringerne. Den tog franskmændene sig af.