I dag sker det: Nu bliver det markant dyrere for alle danskere

Henrik R

63 uger siden

|

01/07/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Fra i dag kommer du til at skulle sætte flere penge over på budgetkontoen, da prisen stiger kraftigt.

Dagens topnyheder

Fra den 1. juli 2023 vil danskernes elregning stige markant, da elafgiften - en betydelig del af elregningen - genindføres. Denne afgift blev midlertidigt sænket i begyndelsen af året som del af en omfattende politisk pakke benævnt "Vinterhjælp".

Denne midlertidige nedsættelse blev iværksat for at afhjælpe de finansielle byrder af de stigende energipriser, som har påvirket danske husholdninger betydeligt.

Traditionelt har elafgiften tegnet sig for omkring 50% af elektricitetsprisen, men de stigende energipriser har sænket denne procentdel. Som en løsning på de økonomiske udfordringer, der er blevet skabt af stigningen i energipriser, blev der i 2022 indgået en politisk aftale om at reducere elafgiften betydeligt fra den 1. januar 2023 og i de efterfølgende seks måneder.

Dette resulterede i, at elafgiften blev nedsat til EU's minimumssats på 0,8 øre pr. kWh for husholdninger i de første seks måneder af 2023. Som en sammenligning ville elafgiften under de tidligere regler have været 69,7 øre pr. kWh i 2023, hvilket gør denne midlertidige reduktion til en betydelig besparelse.

Men fra i dag, den 1. juli 2023, er elafgiften tilbage, hvilket vil føre til en betydelig stigning i prisen på elektricitet for danskerne.

Det betyder, at det nu er tid til at rette blikket mod dit elforbrug igen. Overvej hvordan du kan optimere det, for at betale mindst muligt på de rette tidspunkter. Her kan du finde en kort guide til, hvordan du kan spare penge på din elregning.