I 3 år gammel udtalelse kritiserede Mette Frederiksen det: Nu gør hun det selv

Emil Martesen

28 uger siden

|

05/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu gør hun det selv.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Statsminister Mette Frederiksen sagde d. 2. juni 2021 fra Folketingets talerstol, at ’lovmøllen kører for meget og for hurtigt. Der er ikke ordentlig tid til refleksion og til overvejelse’.

Alligevel sætter Folketinget med Mette Frederiksen som statsminister nu en rekord med den suverænt hurtigste lovgivning siden indførelsen af Grundloven fra 1953.

Sådan lyder meldingen i en pressemeddelelse.

Mens Folketinget under Thorning og Løkke brugte henholdsvis 64,4 dage og 63,6 dage, er antallet af dage faldet til 54,6 under Mette Frederiksen, viser en ny CEPOS-analyse:

“Et af det velfungerende liberale demokratis grundpræmisser er, at mindretallet har mulighed for at blive hørt, og man sikrer, at alle kan komme til orde. Den præmis bringer man i fare, når lovgivning bliver hastet igennem", siger Jonas Herby, specialkonsulent i CEPOS.

Hastigheden udfordrer oppositionens mulighed for at sætte sig ordentligt ind i lovforslag. Men det er dog ikke kun oppositionen, for hvem den hastige lovgivning er et problem, mener Jonas Herby. Også for samfundet og de danske borgere er det uhensigtsmæssigt:

“Jo hurtigere beslutninger går, jo større er risikoen for, at de love, man laver, ikke virker efter hensigten. Man kan være enig eller uenig i behovet for at indføre nye regler, men uanset hvad vil man jo gerne have, at lovforslaget virker efter hensigten, når det kommer ud i den virkelige verden", siger Jonas Herby, specialkonsulent i CEPOS og fortsætter:

”Chancen for at opdage fejl eller uhensigtsmæssige følgevirkninger er større, hvis man har god tid til at læse og forstå. I sidste ende er det Folketingets ansvar. Analysen viser, at hastigheden ikke er et skvulp, der er foretaget af en midlertidig krise, det er et fænomen", siger Jonas Herby, specialkonsulent i CEPOS.