Hvis din bil er beskidt, kan det koste dig flere tusinde kroner om året

Nicolai Steinicke

46 uger siden

|

26/10/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Hvis din bil er snavset, så betaler du måske mere for benzin, end du behøver.

Dagens topnyheder

Der er måske en god grund til at få sin bil vasket.

Det siger eksperterne i hvert fald, da de har sagt, at en ren bil er slankere og mere aerodynamisk, så den bruger mindre benzin.  Det skriver LADbible.

Graham Conway, administrerende direktør hos Select Car Leasing, fortalte Mirror, at der havde været eksperimenter med, hvor meget biler, der bliver snavsede, plaget med deres ydeevne.

Det er ikke den eneste omkostning ved at have en beskidt bil, så så meget som du måske har udskudt den, er det måske på tide at aflægge din lokale bilvask et besøg.

Du vil helt sikkert sikre dig, at din nummerplade er synlig, før du går ud, da det kan give dig en stor bøde, mens en snavset forrude, der hindrer dit udsyn, også kan få dig i problemer og idømt bøder.

Med hensyn til at spare penge på benzin, forklarede Conway, hvad eksperimenterne udført på snavsede biler havde opdaget.

Han sagde: "En renere bil er faktisk mere brændstoføkonomisk.

"Eksperimenter viste, at køretøjet var mere brændstofeffektivt, når det var rent, i gennemsnit to miles per gallon (mpg) mere, end når det var snavset.

"Den gennemsnitlige brændstof-kilometertal for den beskidte bil faldt til omkring 24 mpg, mens den rene bil var 26 mpg.

"Hvis du regner det over et helt år og med en chauffør, der kører omkring 8.000 miles (12.800 kilometer), er der en potentiel besparelse på omkring 200 £ årligt (1.700 danske kroner) bare ved at holde din bil ren."

Og det er selvfølgelig endnu mere hvis du er en af dem, som kører mere hvert år.

Det er måske ikke den store forskel, men hvis du havde valget mellem to ellers identiske biler, hvor den ene gjorde 24 mpg og den anden gjorde 26, ville du vælge den anden hver gang.

Når det kommer til stykket, at det tager lidt tid at vaske bilen og holde den i god stand, lyder det som den bedre løsning i det lange løb.

Som en ekstra bonus går du også glip af den tavse bedømmelse fra andre chauffører.