I en tid, hvor skønhedsidealer ofte formes af sociale medier og kendiskulturen, står Josephine Lydolph frem med en personlig historie om fortrydelse og selvaccept.
Som 20-årig traf hun beslutningen om at få brystimplantater, overbevist om, at større bryster ville give hende den selvtillid, hun følte, hun manglede.
Syv år senere havde hun indset, at lykken ikke fandtes i silikone, og hun valgte derfor at få implantaterne fjernet.
Beslutningen om at fjerne implantaterne markerer ikke kun en personlig rejse for Josephine, men afspejler også en bredere tendens.
Ifølge tal fra Sundhedsdatastyrelsen er antallet af brystforstørrende operationer i Danmark faldet med 10 procent fra 2021 til 2022, mens operationer for fjernelse eller udskiftning af implantater er steget med 14 procent.
En udvikling, der også ses globalt, hvor antallet af fjernelsesoperationer næsten er fordoblet fra 2017 til 2022.
"Jeg vil gerne have, at vi hylder, at vi er skabt, som vi er," siger Josephine, der nu føler sig mere hjemme i sin krop, selvom hendes bryster i hendes egne ord er "flade som pandekager."
Det skriver TV 2
Ikke spildte penge
Hendes historie belyser, hvordan kosmetiske indgreb ikke altid fører til den ønskede selvaccept, og hvordan skønhedsidealer kan ændre sig med tiden.
Selvom hun har brugt omkring 50.000 kroner på operationerne, ser Josephine det ikke som spildte penge.
"Det har selvfølgelig været dyre lærepenge, men jeg er omvendt ikke sikker på, at jeg havde siddet her i dag og været så glad for mine små bryster, hvis ikke jeg havde gennemgået den proces," reflekterer hun.
I dag har hun gemt de fjernede implantater som en påmindelse om, at ægte selvtillid ikke kommer fra kosmetiske ændringer, men fra accepten af den naturlige krop.