Hugo Helmigs nære ven bryder tavsheden efter 2017-sensationen: Skulle vi aldrig have gjort

Emil Martesen

2 timer siden

|

25/10/2024
Nyheder
Foto: Wikimedia Commons
Foto: Wikimedia Commons
Hugo Helmigs nære ven bryder tavsheden efter 2017-sensationen.

Dagens topnyheder

Hugo Helmig blev i 2017 en sensation med hittet Please Don’t Lie, der strømmede ud gennem højtalere i både Danmark og udlandet.

På rekordtid blev den unge musiker et ikon – en præstation, de fleste i musikbranchen kun tør drømme om.

Men den enorme succes havde også en skyggeside, som hans ven og producer Emil Falk først nu er begyndt at efterrationalisere.

Emil Falk afslører nemlig i P1-programmet 'Genstart', at han spillede en central rolle i skabelsen af Hugos gennembrudshit.

Han lægger ikke skjul på, hvordan den skelsættende sang har efterladt ham med blandede følelser:

"Fuck! Vi skulle aldrig have lavet den sang. Det der med, at den blev så stor. Var det specielt hensigtsmæssigt for en, der var så ung og utrænet som Hugo, og som så pludselig skulle stå med så stort et hit der?", lyder det fra ham i programmet.

Dengang slog succesen som en storm, og hverken Emil eller andre omkring Hugo bemærkede de mørke sider, den unge musiker kæmpede med.

Emil husker nu de mange stunder, hvor de to musikere delte stoltheden og lykken over deres fælles projekt:

"Hvor mange kram, vi ikke har givet hinanden … Hvor mange gange vi ikke har kigget hinanden dybt i øjnene og været pissestolte af hinanden", fortæller han videre.

Anderledes vej

De to musikere kom dog fra vidt forskellige veje.

Emil Falks egen musikalske vej var nemlig noget anderledes end Hugo Helmigs.

Hans karriere begyndte langt nede af stigen, hvor han selv måtte slæbe udstyr til spillejobs for så at finde ud af, at næsten ingen dukkede op.

Det samme kan man ikke sige om Hugo Helmigs vej - men ikke desto mindre fandt de hinanden og spillede sig ind i mange danskeres hjerter.