Her skal du ikke bade: Kan være forbundet med sundhedsfare

Nicolai Busekist

63 uger siden

|

30/06/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Har du planer om at tage en dukkert i weekenden? I så fald er det ikke en tur i Haraldsted Langesø, du skal tage dig.

Dagens topnyheder

Hopper du en tur i vandet i Haraldsted Langesø, skal du være opmærksom på, at det kan være forbundet med sundhedsfare. Det skyldes, at søen indeholder blågrønalger.

Dette har nu fået Ringsted Kommune til at udsende en advarsel mod at bade i søen.

Ifølge B.T. har kommunen valgt at udsende deres advarsel, efter det er blevet opdaget, at der er blågrønalger i søen, der befinder sig ved Traktørstedet i Vrange Skov.

Det er en særlig type alger, der har en tendens til at samle sig langs bredden. De udgør derfor ikke blot en risiko for personer, der vælger at hoppe i søen.

Tværtimod udgør de i lige så høj grad en risiko for børn, der leger i vandkanten, samt hunde, der drikker af vandet.

"Undlad derfor at lade børn og dyr lege og indtage vandet herfra, da det kan give gener," skriver Ringsted Kommune på sin hjemmeside.

Der har allerede været flere tilfælde, hvor blågrønalger har forårsaget alvorlige forgiftninger hos hund og andre dyr. Det formodes at være forårsaget af, at de har spist af algerne.

Algerne dukker i denne periode op i stort omfang, hvilket otte sker i perioder med varmt og stille vejr. Her har algerne en tendens til at samle sig i de øverste vandlag. Er der derimod mere blæsende vejr, har algerne en tendens til at sprede sig.

Derfor kan der være en stor variation i forekomsten af alger. Ifølge Ringsted Kommune er det derfor heller ikke altid muligt at give opdateret information om forekomst af giftige alger.

Særligt Haraldsted Langesø er der under opsyn af Ringsted Kommune, der har folk til at føre tilsyn med søen flere gange om ugen. De har til ansvar at holde øje med, om der er masseopblomstringer af alger.

På nuværende tidspunkt er der på informationstavlen ved søen skiltet med 'badning frarådes'.