Hvad er det egentlig, der gør Kolding til noget særligt? Gennem fem kunstinstallationer af international kaliber genfortæller designer og multikunstner Henrik Vibskov dele af Kolding historie og sætter spot på byens identitet med projektet "The City".
På grund af sin beliggenhed har Kolding gennem tiderne haft stor betydning inden for transport, især af kreaturer. I dag er det i højere grad emails, informationer og design, der flyttes. Det er disse ting "The City" handler om. Nemlig design, knudepunkter og transport. Tilblivelsen af installationerne bliver filmet og udstillet sammen med Henrik Vibskovs øvrige udstillinger og kan opleves på Trapholt under festivalen.
Under forarbejdet til kunstinstallationerne har Henrik Vibskov holdt fast i de historisk gennemgående begreber transport og knudepunkter og har skabt objekter i samme ånd. Ved at redesigne Koldings byrum giver Henrik Vibskov Koldings borgere mulighed for at se byen gennem helt andre briller, end dem man normalt har på, når man til hverdag går gennem byen.
Ny personlighed i bylivet
Steder vil blive iklædt nye dragter og ændre personlighed. De fem værker bliver et værk med en godsvogn på Banegårdspladsen i Kolding, et værk med en flodpram i åen tæt ved Sønderbro, et værk i en kran tæt ved Godset og marinehjemmeværnets båd, et broværk ved broen bag det gamle elværk og et membranværk ved Den Spanske Trappe.
Men ikke kun gennem Henrik Vibskovs kunstinstallationer skal man kunne fornemme kunstneren. Man kan også møde Henrik Vibskov, når han på Kulturnatten den 23. august, laver en live performance med Project Mountain Yorokobu. Til denne koncert har Henrik Vibskov hentet musikere fra ind- og udland til en live recording session ved Den Spanske Trappe.
Bliv ven med Dagens.dk på Facebook - altid gratis nyheder
The Tube
Men Kolding by bliver ikke kun udsmykket af strikkongen. Studerende fra Designskolen Kolding udstiller deres containerprojekt, The Tube. The Tube blev første gang præsenteret i foråret ved verdens største designbegivenhed i Milano. Og nu præsenterer Kolding så de syv specialfremstillede containere, hvor de nye, unge designere giver deres bud på, hvordan design kan inspirere og igangsætte nye processer med øje for forandring, bæredygtighed og fællesskab.
Det er designerne Michael Svane Knap, Christian Troels, Carl Emil Jacobsen, Nicolaj Lorentz Mentze, Louise From, Tobias Tøstesen, Lærke Ellegard, Martin Meincke Pedersen og Sebastian Askari Schmidt, der i samarbejde med en række danske virksomheder har indrettet containerne.
I citycamperen kan du ugen igennem få mere information om projektet, Henrik Vibskov og om installationerne. Der er daglige guidede ture til kunstinstallationerne i festivalperioden.