Hun har været fængslet i 20 år for at dræbe sine fire børn: Nu har dansk forskning benådet hende

Mathias Busekist

53 uger siden

|

16/12/2023
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
I hele 20 år har hendes liv været sat på pause.

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

I 20 år har 56-årige Kathleen Folbigg fra Australien siddet bag tremmer siden 2003 efter at være blevet dømt for at have kvalt sine fire børn.

Børnene døde i separate hændelser over et årti. De blev mellem 19 dage og 18 måneder gamle.

Men nu er hun blevet benådet og løsladt med øjeblikkelig virkning, skriver Avisen.

Benådningen kom i juni efter nye beviser blev lagt for dagen af blandt andet et forskerteam fra Aalborg Universitet.

Forskerteamet kunne blandt andet fremane beviser for, at der kan have været naturlige årsager til børnenes bød, hvorfor der altså ikke var tale om overlagt mord.

Noget som Kathleen Folbigg hele tiden har insiteret på, var sandheden.

Efter Aalborg Universet havde fremlagt sine beviser, besluttede guvernøren i delstaten, at der skulle laves en ny undersøgelse af sagen.

Folbigg talte med pressen udenfor retsbygningen, hvor beslutningen om annullering af dommen blev taget. Her sagde hun, at hun aldrig skulle have været fængslet, og at "systemet foretrak at beskylde mig fremfor at acceptere, at børn nogle gange kan dø pludseligt, uventet".

"Jeg håbede og bad for, at jeg en dag ville være i stand til at stå her med mit navn renset," sagde hun ifølge ABC.

Forskerteamet fra Aalborg Universitet blev kontaktet af en støttegruppe til Kathleen Folbigg som havde fundet ud af, at de var specialister i en type genfejl, der kun bæres af omkring 130 mennesker i verden.

Ét at disse mennesker er Kathleen Folbigg og deres tests viste, at mutationen var gået i arv til Sarah og Laura, som højst sandsynligt døde af hjertestop på grund af genfejlen.

"Den mutation, som døtrene bar rundt på, er lige så alvorlig som den mutation, der er fundet i andre børn, hvor deres død er forklaret med mutationen, sagde Michael Toft Overgaard tidligere til Ritzau.

Sønnerne, Caleb og Patrick, havde ikke arvet mutationen, men drengenes hælprøver viste, at de blandt andet bar på to andre sjældne mutationer. De sidder i et gen forbundet med epileptiske anfald.