Har du også brugt Ticketmaster? 560 millioner mennesker bør skifte kodeord omgående

Emil Martesen

4 uger siden

|

31/05/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
560 millioner mennesker bør skifte kodeord omgående.

Dagens topnyheder

Et hav af mennesker bør nu ændre sit kodeord - og der er endda en god chance for, at du er iblandt.

Hvis du ligesom 559.999.999 andre mennesker har har købt billet på Ticketmaster mindst en gang i dit liv, så er der stor sandsynlighed for, at du bør ændre dit kodeord.

Techmediet Cyberdaily har nemlig meddelt, at Ticketmaster har været udsat for et datalæk af de helt store, der har resulteret i, at intet mindre end 1.3 terabytes værd af data er blevet lækket.

Det er den famøse hackergruppe, ShinyHunters, der påstår at have adgang til 560 millioner Ticketmater-kunders informationer, og de har nu sat alt dataen til salg.

For den nette sum af 'blot' $500.000 (cirka 3.4 mio. danske kroner) har ShinyHunters sat alle disse infmormationer til salg.

"560 millioner kunders fulde informationer. Navn, adresse, email og telefonnummer. Billetsalg, informationer, ordrerdetaljer m.m," lyder det i opslaget fra hackergruppen.

Ikke første gang

Det er ikke første gang, at hackergruppen har stjålet data. Tilbage i maj 2022 stjal gruppen intet mindre end 70 millioner personers informationer, som var kunder hos AT&T i USA.

Gruppen har valgt at navngive sig selv efter 'Pokémon', hvor der er de her sjældne Pokemoner kaldet 'Shinys'

I dette tilfælde er ShinyHunters altså på jagt efter 'Shinys' som nu er andre menneskers informationer.

Ifølge Cyberdaily er Home Affairs sat på sagen.

Skift dit kodeord

Hvis du har købt billetter via Ticketmaster, som mange danskere benytter, så kan du måske være udsat.

Derfor vil det klogeste være, at du ændrer dit kodeord, hvis du benytter det andre steder, så der ikke er risiko for, at andre vil kunne tilgå din email, sociale konti eller andre private informationer.