Krigen mellem Ukraine og Rusland har for alvor nået bristepunktet.
Og seneste træk fra de russiske myndigheder er en skærpelse af deres pres på vestlige virksomheder, som denne gang drejer sig om at beslaglægge aktiver fra tre store europæiske banker.
En domstol i Sankt Petersborg har besluttet at beslaglægge værdier for over 700 millioner euro fra UniCredit, Deutsche Bank og Commerzbank.
Det sker som følge af en konflikt mellem bankerne og Gazprom-datterselskabet Ruskhimalliance.
Det skriver børsen.dagbladet.no.
Konflikten opstod, da Ruskhimalliance krævede, at bankerne skulle opfylde deres garantiforpligtelser efter, at det tyske selskab Linde suspenderede arbejdet i Rusland på grund af EU-sanktioner.
Men bankerne nægtede at betale, idet de frygtede, at det ville bryde med de europæiske sanktioner, og nu har retten givet Ruskhimalliance medhold, og bankerne står derfor over for betydelige økonomiske tab.
Situationen har skabt bekymring i den europæiske centralbank (ECB), som nu presser vestlige banker til at trække sig ud af Rusland for at undgå potentielle amerikanske sanktioner.
ECB frygter, at bankerne kan lide samme skæbne som den latviske bank ABLV, der blev lukket efter beskyldninger om hvidvaskning af penge og brud på Nordkorea-sanktioner fra de amerikanske myndigheder.
UniCredit, en af de største europæiske banker i Rusland, har allerede skaleret sin virksomhed i landet, men fuldstændig tilbagetrækning vil være vanskelig. Tidligere denne måned meddelte banken, at den havde tjent 213 millioner euro i Rusland sidste år, men de juridiske udfordringer gør det vanskeligt at forlade markedet fuldstændigt.
Udviklingen kommer i kølvandet på, at mange vestlige virksomheder har trukket sig ud af Rusland siden invasionen af Ukraine. De, der blev, som Carlsberg, har oplevet betydelige problemer med de russiske myndigheder, og beslaglæggelsen af bankaktiverne markerer endnu en eskalation i den økonomiske konflikt mellem Rusland og Vesten.