Gymnasieelever: Vi er enormt bekymrede over besparelser

admin

453 uger siden

|

19/03/2016

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Gymnasierne skal spare op mod 12 procent af budgettet frem mod 2019. Det vil ifølge en undersøgelse foretaget af Gymnasieskolernes Lærerforening betyde, at der allerede fra næste år vil være 800 til 1000 færre lærere på landets gymnasier.

Det falder ikke i god jord hos Danske Gymnasieelevers Sammenslutning, DGS.

- Som gymnasieelever er vi selvfølgeligt enormt bekymrede over, at der kommer færre lærere. Det betyder, at vi kommer til at have mindre tid med vores lærere.

- Den enkelte lærer skal løbe hurtigere og have mange flere elever. Vi ved, at det man lærer af, er at have tid med sin lærer og få forklaret tingene. Når der kommer færre lærere, så bliver der selvsagt mindre af det, siger formanden for DGS, Veronika Ahrensbøll Schultz.

Ud over effekten af besparelserne fortæller Socialistisk Folkepartis uddannelsesordfører Jacob Mark, at det får ham til at frygte for den store gymnasiereform, der snart skal forhandles.

Han mener, at store besparelser og fyringer lige før, man skal have lærere og gymnasier til at implementere en reform, er en opskrift på problemer.

- Jeg er meget enig med Jacob Mark på det punkt. Jeg har svært ved at se, hvordan man skal gennemføre noget, der skal hæve kvaliteten, når man samtidig får færre lærere og mindre tid med den enkelte elev, siger Veronika Ahrensbøll Schultz.

Gymnasierne skal skære to procent på budgetterne hver år som følge af omprioriteringsbidraget frem til 2019. Samtidigt skal der spares 3,5 procent yderligere næste år for at give økonomi til en reform af erhvervsuddannelserne.

Samlet betyder det, at der forsvinder op mod 12 procent af gymnasiernes budget i 2019 sammenlignet med 2015.

- Jeg tror, at der er rum for effektiviseringer, og at de forskellige gymnasier kan gøre det, uden at det går ud over kvaliteten, siger Venstres undervisningsordfører, Anni Matthiesen til Berlingske.

/ritzau/