Guardiola tager ansvar for ydmygende nederlag

admin

|

30/04/2014

Dagens topnyheder

Bayern Münchens træner Pep Guardiola forsøger på ingen måde at skubbe ansvaret fra sig efter ydmygelsen på Allianz Arena mod Real Madrid.

Allerede efter 20 minutter brast Bayerns mulighed for som det første hold at forsvare en Champions League-titel så godt som sammen, da Ramos scorede til 2-0 for Real Madrid. Det endte med en 4-0 sejr til de hvidklædte spaniere, og nederlag i den størrelsesorden er man ikke vant til i det sydtyske.

- Vi tabte stort, og vi havde meget få chancer i dag. Vi spillede dårligt, og det er mit ansvar. Jeg fejlede. Vi taler om det højeste niveau i Europa, og der bliver den slags fejl straffet, siger Guardiola om Bayerns forbavsende matte indsats.

Med nederlaget kommer Guardiola ikke til at gentage sin forgænger Jupp Heynckes' præstation fra sidste sæson, da Bayern blev tysk mester og pokalvinder samt triumferede i Champions League.

Guardiolas opgave bliver nu at "genopbygge" spillernes tillid, siger han til det tyske sportsmagasin Kicker.

Bayern har for lang tid siden sikret sig mesterskabet, og holdet er også i pokalfinalen, hvor Borussia Dortmund er modstanderen.

Målmand Manuel Neuers analyse af det samlede nederlag på 5-0 i de to semifinalekampe er enkel:

- Vi scorede ingen mål, og derfor er vi ude. Derudover indkasserer vi i dag to mål på standardsituationer, og det må ikke ske. Men nu skal vi ikke kigge tilbage, men er nødt til at se fremad, siger Neuer.

/ritzau/