Google barsler med ny super-tablet

admin

10 år siden

|

06/06/2014

Dagens topnyheder

Amerikanske Google har torsdag løftet sløret for et nyt projekt, der skal skabe en såkaldt super-tablet under navnet "Projekt Tango".

- Målet med Projekt Tango er at give mobile enheder en menneskelig forståelse for rum og bevægelse, siger Johnny Lee, der er med til at udvikle den nye tablet.

- Vores folk arbejder sammen med universiteter, forskningslaboratorier og industrielle partnere fra ni forskellige lande verden over for at trække på den nyeste viden om robotteknologi og computere - og al den teknologi skal koncentreres i en unik mobil enhed, tilføjer han.

Der går nok noget tid endnu, før almindelige forbrugere kan opleve den nye tablet. Til gengæld vil en række udviklere snart få muligheden for at teste den nye tablet med henblik på at skabe applikationer, som udnytter dens rum- og bevægelsesforståelse.

Mere konkret skal den nye tablet kunne spore 3D-bevægelser og genkende overflader.

Googles udmelding kommer dagen efter konkurrenten Amazon.com annoncerede, at man 18. juni vil løfte sløret for "noget helt nyt". Branchefolk og it-blogs har siden spekuleret i, om Amazon vil lancere en ny smartphone med 3D-grafikker og bevægelsessensorer.

/ritzau/AFP