Gør ikke som 5.000 danske bilister: Har alle modtaget samme bøde indenfor kort tid

Kamille Isaksen

5 uger siden

|

09/08/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Undgå at gør det samme som de 5.000 danske bilister.

Dagens topnyheder

Sommerferien er ved at nå til vejs ende for både børn og voksne.

Nu viser det sig så, at der er god grund til at være ekstra opmærksom i trafikken, når tusindvis af børn og unge i næste uge starter i skole efter en lang sommerferie.

For der bliver kørt rigtig stærkt ved danske skoleveje, viser tal fra Rigspolitiet, som Gjensidige har fået udleveret.

Det skriver Gjensidige i en pressemeddelelse, som redaktionen har fået tilsendt.

I Syd- og Sønderjyllands politikreds er der de seneste to år udskrevet knapt 5.000 bøder, mens tallet i år er oppe på 884.

I 2023 blev der uddelt over 30.000 bøder på danske skoleveje på landsplan, og Politiet har varslet en øget indsats på skoleveje i ugerne 32, 33 og 34.

Opfordring til de danske billister

De høje hastigheder ved skoleveje bekymrer skadedirektør i Gjensidige, Lene Rasmussen, der opfordrer bilister til at tænke sig ekstra godt om nær landets skoler.

“Børn er ikke bare utroligt sårbare i trafikken, de er også nye i trafikken, og det betyder, at man som bilister har et stort ansvar for at sikre, at det bliver en god oplevelse for både børn og deres forældre, at færdes omkring deres skoler og i trafikken generelt,” siger hun.

Og den indsats er imødekommet af mange danske forældre.

I en ny undersøgelse, som YouGov har foretaget for Gjensidige, siger otte ud af ti danskere, at de har oplevet, at bilisters adfærd omkring skoler har skabt utrygge situationer, mens knap 60 procent mener, man bør øge politikontrollen ved skoler for at nedsætte hastigheden hos bilister.

Så nu hvor sommerferien er ved at nå sin ende, er det en god ide, at være ekstra opmærksom, når man befinder sig nær de danske skoler.