Gode job-tal fra Kolding

Elo Christoffersen

|

08/05/2014

LIGE NU LÆSER ANDRE OGSÅ

Tallene fra Resultatrevisionen, der er en gennemgang af resultater og indsatser for Jobcenter Kolding i perioden 2012-2013 viser en positiv udvikling i antallet af personer på overførselsindkomst i Kolding Kommune.

Der er samlet set sket et fald på 7 % i antallet af borgere på overførselsindkomst (a-dagpenge, kontanthjælp, uddannelseshjælp, sygedagpenge, revalidering, fleksjob, ledighedsydelse, ressourceforløb og førtidspension) fra december 2012 til december 2013.

Faldet i Kolding Kommune er markant og et tegn på en positiv udvikling inden for hele arbejdsmarkedsområdet.

- Tallene er udtryk for at der er vækst i erhvervslivet, og at de erhvervsdrivende samtidigt tager ansvar og ansætter ledige, hvilket de fortjener ros for. De ledige skal dog også nævnes, for faldet er også udtryk for at de ledige selv tager ansvar, og i stigende grad tager de job der er. Det hjertelige Jobcenter står midt i det hele, og indsatsen fra jobcentret er bestemt også medvirkende til at tallene har udviklet sig så positivt som det er tilfældet i Kolding, siger Mette Balsby, formand for Arbejdsmarkedsudvalget i Kolding Kommune.

9.828 borgere var på offentlig forsørgelse i december 2013 i Kolding Kommune. Det svarer til 17,18 % af arbejdsstyrken. Den forventede andel af borgere på offentlig forsørgelse var dog på 18,15 %, hvilket svarer til 10.383.

Fakta

• Der er samlet set sket et fald på 7 % i antallet af borgere på overførselsindkomst (a-dagpenge, kontanthjælp, uddannelseshjælp, sygedagpenge, revalidering, fleksjob, ledighedsydelse, ressourceforløb og førtidspension) fra december 2012 til december 2013, og faldet i Kolding er det største i hele klyngen.

• Faldet i antallet af personer på a-dagpenge, sygedagpenge og permanente ydelser har været væsentligt større i Kolding end i de kommuner, der har samme rammevilkår.

• I alt var ca. 17,2 % af borgerne på offentlig forsørgelse i Kolding, hvilket var lavere end en forventet andel på ca. 18,2 %.  Dette svarer samlet set til 59,5 mio. kr. i færre udgifter til offentlig forsørgelse i Kolding Kommune.