Glædeligt nyt til disse danskere: Nu bliver det billigere

Kamille Isaksen

2 timer siden

|

18/10/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Nu sænker dansk bank renten.

Dagens topnyheder

Der er gode nyheder til de danskere, der er kunder hos Nykredit.

Den danske bank har netop annonceret en nedsættelse af renterne på både ind- og udlån, hvilket gør det billigere for kunderne at låne penge.

Ændringen kommer i kølvandet på en lignende beslutning fra Nationalbanken og Den Europæiske Centralbank (ECB), der begge sænkede renten med 0,25 procentpoint.

Den nye justering hos Nykredit vil især komme boligkøbere til gode.

Det fremgår af en pressemeddelelse ifølge B.T.

For eksempel bliver renten på bankens produkt "BoligLån Køb", som bruges til at finansiere køb af ny bolig, reduceret for både eksisterende og kommende kunder.

Efter nedsættelsen vil renten for kunder med BoligRabat lande på 3,75 % årligt.

For at få BoligRabat kræves det dog, at visse betingelser er opfyldt, såsom at banken er kundens primære bankforbindelse.

Også andelshavere kan se frem til lavere låneomkostninger. Renten på "Andelsboliglån 1000" vil efter BoligRabat være på 3,90 % om året.

Ifølge koncerndirektør Tonny Thierry Andersen er denne rentenedsættelse en måde at give nye boligejere en økonomisk håndsrækning.

Han fremhæver, at Nykredit ikke kun tilbyder konkurrencedygtige renter, men også kvalificeret rådgivning, som kan hjælpe kunderne med at tage bedre økonomiske beslutninger.

Bagside af medaljen

Dog er der en bagside ved rentenedsættelsen.

Det bliver mindre attraktivt for kunderne at have penge stående på opsparingskonti.

Nykredit har nemlig også sænket renten på indlånsprodukter, hvor renten på opsparingskonti uden binding nu falder til 1,25 % for beløb mellem 0 og 100.000 kr., sammenlignet med den tidligere rente på 1,50 %.

De nye renter på lån til privatkunder træder i kraft den 28. oktober 2024, mens ændringerne for opsparing først gælder fra den 2. januar 2025.

Nykredit er ikke alene om at justere renterne efter ECB’s beslutning. Både Jyske Bank og Danske Bank har også valgt at følge trop med lignende rentesænkninger.