Glædeligt nyt til danskerne: Drejer sig om mange penge

Emil Martesen

3 uger siden

|

06/06/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Det drejer sig om mange penge.

Dagens topnyheder

Når man forlader arbejdsmarkedet, tager livet noget af en drejning. En af de ting, man skal til at forholde sig til, er, at ens økonomiske situation kan ændre sig.

Desværre har mange folkepensionister i Danmark svært ved at få enderne til at mødes, og derfor er det vigtigt, at man er godt stillet når ens tid på arbejdsmarkedet lakker mod enden.

Og nu lader det til, at pilen peger i den rigtige retning.

Danskernes pensionsformue har nemlig oplevet en markant vækst i årets første kvartal.

Det viser nye tal fra Nationalbanken.

Pensionsformuen er steget med 130 milliarder kroner, og det bringer den samlede formue op på 4163 milliarder kroner ved udgangen af marts.

Anne-Louise Lindkvist, kunderådgivningschef i Sampension, forklarer, at stigningen i pensionsformuen i høj grad kan tilskrives gode afkast på pensionsopsparingerne, særligt takket være gunstige forhold på aktiemarkederne:

"Stigningen i år hænger bl.a. sammen med, at 2024 indtil videre generelt har budt på pæne afkast på pensionsopsparingerne ikke mindst som følge af medvinden på aktiemarkederne", siger Anne-Louise Lindkvist, kunderådgivningschef i Sampension ifølge Ekstra Bladet.

Derudover har en høj beskæftigelse og stigende lønninger også bidraget væsentligt til væksten.

Mange danskere har desuden valgt at foretage ekstra indbetalinger til deres pension i 2024.

Nationalbankens tal viser, at pensionsindbetalingerne nåede op på 40,6 milliarder kroner i første kvartal. Det er det næsthøjeste niveau for et første kvartal nogensinde.