Gerrard: Mine tårer var for Hillsborough-ofrene

admin

10 år siden

|

15/04/2014

Dagens topnyheder

I sekunderne efter Liverpools 3-2-sejr over Manchester City fangede tv-kameraerne en tydeligt rørt Steven Gerrard, der med tårer i øjnene omfavnede sine jublende holdkammerater.

Liverpool-anføreren forklarer nu, at det var kombinationen af sejrens betydning for holdets mesterskabschancer og 25-års-dagen for Hillsborough-tragedien, der overvældede den 33-årige landsholdsspiller.

- Grunden til, at jeg blev så emotionel var datoen for kampen.

- Det var ikke bare fordi, at det var en stor kamp i vores sæson. Det var fordi, at denne uge handler om så meget mere end fodbold for alle, der associerer sig med Liverpool. Det er følelsesladet for så mange mennesker, siger Gerrard til Sky Sports.

Tirsdag er det 25 år siden, at 96 tilskuere blev klemt ihjel og 766 blev såret på Hillsborough Stadium i Sheffield i forbindelse med en FA Cup-semifinale.

Blandt de dræbte var Steven Gerrards 10-årige fætter Jon-Paul Gilhooley.

- Jeg taler på alles vegne, når jeg siger, at sejren er dedikeret til alle ofrene og familierne fra Hillsborough, siger Gerrard.

Han oplyser samtidig, at samtlige Liverpool-spillere vil være til stede, når der tirsdag afvikles en mindegudstjeneste på Anfield. Her vil Liverpool-manager Brendan Rodgers samt Roberto Martinez, der træner lokalrivalerne Everton, holde taler.

På grønsværen vil tusindvis af fodboldtørklæder, der er doneret af fans af klubber fra hele England, danne tallet "96".

Vinder Liverpool sine resterende fire Premier League-kampe, sikrer klubben sig sit første mesterskab i 24 år.

/ritzau/