Gammeldags æblekage er et hit blandt både store og små.
Her er den i en version, hvor der i stedet for ristet rasp er lækkert havregrynsknas med.
Den kan både laves i “helseform” med sukkererstatningen Sukrin og Sukrin Gold eller med rigtig sukker. Her er den lavet med Sukrin og glutenfri havregryn, så den både kan gå til folk, som ikke kan tåle gluten eller vil skære ned på den raffinerede sukker.
Opskriften er til fire personer.
Til æblegrøden skal du bruge:
Fire store æbler
En halv stang vanilje
Tre spiseskeer sukrin (eller almindelig hvidt sukker i samme mængde)
Vand
Til havregrynsknas skal du bruge:
Tre spiseskeer Sukrin Gold (eller almindelig hvidt sukker i samme mængde)
Ti spiseskeer havregryn
Derudover:
Fløde til flødeskum
Sådan gør du
Æblegrøden
Skræl de fire store æbler. Skær dem i mindre tern. Læg dem i en gryde. Skrab halvdelen af indholdet ud af en vaniljestang og kom det i gryden. Lad resten af vaniljestangen koge med. Hæld sukrinen eller sukkeret i og tilsæt ti spiseskeer vand. Sæt gryden på komfuret, og lad den koge ved medium varme. Æblerne frigiver selv temmelig meget vand.
Lad æblestykkerne koge, indtil de er smattede og kan mases ud med en grydeske. Når grøden er jævn, tages den af varmen og stilles til nedkøling.
Havregrynsknas
Hæld tre spiseskeer Sukrin Gold eller sukker ud på en pande. Lad det smelte ved lav varme.
Når sukrinen eller sukkeret er smeltet hældes havregrynet oven i. Sørg for at få det godt blandet. Lad det stå på varmen, indtil det hele er gyldent. Hold godt øje, for pludselig går det stærkt.
Tag panden af varmen, når du synes, grynene har fået nok. Hæld knaset over i en skål (så de ikke smelter fast til panden), og lad det køle af.
Servering
Den gammeldags æblekage kan enten serveres i en skål eller portionsvis. Et lag æblegrød, et lag havregryn og så flødeskum på toppen.
God appetit.
Se flere billeder i galleriet nedenfor.
Følg Dagens Opskrifter for flere lignende artikler: