Gæmelke: Slut med store bilagsbomber med Løkke

admin

10 år siden

|

21/05/2014

Dagens topnyheder

Der kommer efter alt at dømme ikke flere store bilagssager med Venstres formand Lars Løkke Rasmussen i centrum.

Det siger medlem af Venstres forretningsudvalg, Peter Gæmelke, til Ritzau.

Tirsdag understregede forretningsudvalget i en udtalelse, at der "fremadrettet kan komme" nye bilagssager, fordi der er fjernet interne dokumenter fra Venstres bogholderi.

Men disse sager vil "højst være bagateller", siger Gæmelke på baggrund af de oplysninger, han tirsdag fik fra Venstre-toppen.

- Vi ved ganske enkelt ikke, hvor mange dokumenter der er kommet i hænderne på pressen. Så vi kan ikke afvise, at der kommer et nyt dokument, som er sluppet ud, selvom det burde være privat, siger han.

Spørgsmål: Skal det forstås sådan, at forretningsudvalget fremover ikke vil ændre syn på Lars Løkke Rasmussen som en mand, man bakker op og har tillid til?

- Ja. For vi er bekendt med, at det højst kan være nogle - jeg vil kalde det bagatelagtige - ting, sådan som vi er orienteret om det. Det er mit eget indtryk, at det højst kan være nogle bagatelagtige ting, siger Peter Gæmelke.

Spørgsmål: Det lyder lidt som om, at man nu har givet hinanden håndslag på, at hvad end der må komme af sager, så ændrer det ikke ved opbakningen og tilliden til Lars Løkke?

- Nej nej, stop. Det har vi ikke sagt. Ikke "hvad end der måtte komme af sager". Vi har givet formanden vores 100 procent store tillid på baggrund af de oplysninger, vi har fået, siger han.

- Der er intet i det, vi har fået fremlagt, der skulle indikere, at der er noget, der er så stort, at det skulle få andre konsekvenser end dem, vi traf i går, lyder det fra Peter Gemælke.

- Vi ændrer ikke holdning på baggrund af nogle ganske små andre ting, der måtte komme. Det skal være en stor ting, før vi er nødt til at træde sammen igen, siger han uden dog at definere en "stor" sag nærmere.

/ritzau/