Froome vinder også på bjerget i Dauphiné

admin

10 år siden

|

09/06/2014

Dagens topnyheder

Tour de France begynder at ligne en tvekamp mellem Chris Froome (Sky) og Alberto Contador (Tinkoff-Saxo).

Froome vandt anden etape af Critérium du Dauphiné foran Contador, og de to forventede Tour-rivaler gav hinanden og alverdens cykelfans en interessant tvekamp på stigningen til Col du Béal.

Vincenzo Nibali (Astana), som af de fleste forventes at blive det interessante krydderi i de to førnævnte rytteres rivalisering, fik problemer på den 13 kilometer lange stigning op til mål og mistede 27 sekunder.

Etapen og især afslutning blev det samme drama, som prægede søndagens enkeltstart. Da vandt Froome med knap otte sekunder til Contador, og det var også de to, som prægede mandagens afslutning.

Froomes sidst overlevende hjælperytter skar favoritgruppen ned til det minimale. Og da han slog fra med lidt mere end fem kilometer til mål på stigningen, satte Chris Froome et massivt angreb ind.

Kun Alberto Contador kunne være med, men da de slappede lidt af, kom blandt andre Vincenzo Nibali tilbage.

Froome angreb igen så selv Contador måtte skære grimasser, men igen kom flere tilbage, da de slappede af og lurede for meget på hinanden.

I sidste ende holdt Contador fast i britens baghjul, men Riis-rytteren kunne ikke presse sin cykel op på siden af sidste års Tour de France-vinder, så han måtte nøjes med endnu en andenplads.

Sidste års vinder af Post Danmark Rundt, hollænderen Wilco Kelderman (Belkin), begynder at ligne en spændende klassementsrytter. Han var nærmeste mand til at følge de to topnavne, og tabte blot fire sekunder.

Froome og Contador er også fortsat nummer et og to i den samlede stilling - på grund af bonussekunder er Alberto Contador 12 sekunder efter. Wilco Kelderman er nummer tre, 21 sekunder efter Froome.

Jacob Fuglsang (Astana), som også forbereder sig til Tour de France, er på løbets samlede ottendeplads efter to etaper. På dagens etape blev han nummer 13.

/ritzau/