Froome og Contador kæmper årets første slag

admin

|

24/03/2014

Dagens topnyheder

Alberto Contador er stærk igen. Hvor stærk er han i forhold til Chris Froome? Og hvad med Nairo Quintana og Joaquim Rodriguez?

De svar får alverdens cykelfans et midlertidigt svar på i den kommende uge.

Disse fire ryttere besatte de første fire pladser i sidste års Tour de France - med Contador som manden udenfor podiet. Men spanieren fra Tinkoff-Saxo vandt Tirreno-Adriatico i sidste uge. Og Chris Froome vandt Tour of Oman i februar.

Derfor er det kuperede Katalonien Rundt en opgave, som på grund af sine syv hårde etaper kan give indikationer af, hvordan styrkeforholdet er, når kalenderen siger juli og Tour de France.

Hverken Froome eller Contador vil være glade for nederlag. Derfor har de allerede nedtonet opgaven og fortalt, at deres fokus er på Tour de France.

- Alberto har hvilet siden Tirreno-Adriatico, men vi vil ikke lægge for stort pres på ham, for vi fokuserer på større mål senere på sæsonen, siger Tinkoff-Saxos sportsdirektør Philippe Mauduit til holdets hjemmeside.

Fra Chris Froome lyder nogenlunde samme toner. Sky-rytteren, som vandt sidste års Tour de France, meldte fra til Tirreno-Adriatico på grund af en dårlig ryg. Men han forsikrer, at det blot var for ikke at forværre noget, og at han har det godt.

- Jeg træner hårdt frem mod Tour de France, og nu ser jeg frem til at konkurrere igen. Det er et meget udfordrende cykelløb, og de har fået lavet nogle gode bjergetaper med hårde afslutninger, siger Chris Froome om Katalonien Rundt.

Katalonien Rundt bliver indledt med en kuperet etape mandag og er i det hele taget et kuperet cykelløb. Onsdag og torsdag byder på bjergafslutninger, og selv søndagens afsluttende etape i Barcelona ser udfordrende ud.

Når man til de fire bedste fra sidste års Tour de France lægger Jürgen van den Broeck (Lotto), Ryder Hesjedal og Dan Martin (Garmin) og Tejay van Garderen (BMC), får man en seriøs generalprøve på Tour de France.

Også Jakob Fuglsang (Astana) kommer med forhåbninger om det samlede klassement.

/ritzau/