Froome kritiserer mangelfuld dopingkontrol før Touren

admin

|

29/05/2014

Dagens topnyheder

Den forsvarende Tour de France-vinder Chris Froome (Team Sky) er skuffet over antallet af dopingkontroller forud for Touren.

Briten træner i disse dage på Tenerife, hvor også klassementsrivalerne Alberto Contador (Tinkoff-Saxo) og Vincenzo Nibali (Astana) forbereder sig til etapeløbet, der begynder den 5. juli i England.

- Tre store Tour de France-rivaler befinder sig på Mt. Teide, og ingen er blevet testet uden for konkurrence i de seneste to uger. Meget skuffende, skriver Froome på Twitter.

Chris Froome mener, at det er i rytternes interesse at blive dopingtestet, så de senere kan bevise, at de er rene.

- Vi træner alle sammen med vores respektive hold, men i sidste ende er det os, der skal stå foran tv-kameraerne i juli og forsvare vores præstationer.

- Der er risiko for, at den, der er i den gule trøje i juli, skal svare på spørgsmål, og hvis vi ikke bliver testet, så er det ikke godt for nogen af os, uddyber han over for cyclingnews.com.

- Vi gør alt, hvad vi kan for at vise, at cykelsporten er startet på en frisk side, og at det ikke er som tidligere. Men dette hjælper ikke, fastslår han.

Vincenzo Nibali har efterfølgende oplyst på Twitter, at han er blevet testet fem gange inden for den seneste måned. Kontrollanterne har dog ikke været på besøg, mens Astana-rytteren har været på Tenerife.

Det er den internationale cykelunion, UCI, som er ansvarlig for dopingkontrollerne. Rytterne skal blandt andet holde UCI informeret om, hvor de befinder sig, så det uden varsel er muligt at teste dem for doping.

/ritzau/