Franskmand giver del af kæmpegevinst væk

admin

|

30/05/2014

Dagens topnyheder

Midt i en mismodig sommer, hvor alle taler om Frankrigs store økonomiske problemer, politiske skandaler og fremgang til højrepartiet Front National, har det vakt stor opsigt i medierne, at en lotterivinder vil give det meste af sin store gevinst væk.

En mand, der har vundet over 72 millioner euro (over 537 millioner kroner), har besluttet at forære 50 millioner euro (over 373 millioner kroner) af præmien til velgørenhed.

Den tabloide avis Le Parisien omtaler den ukendte mands beslutning som "et fantastisk udslag af generøsitet."

Vinderen, der kommer fra regionen Haute-Garonne i det sydvestlige Frankrig, har sagt, at han vil fordele sin pengegave til en halv snes nødhjælpsgrupper og velgørenhedsorganisationer.

- Vinderen har bedt om absolut anonymitet, siger FDJ, der er organisationen, som står for det nationale lotteri i Frankrig.

Flere medier har dog oplyst, at vinderen skulle være en singlemand, der er i 50'erne, og som ikke har børn.

- Han har en stærk følelse af social solidaritet, og han tror på generøsitet, siger en talsmand for FDJ.

Sociale medier er fyldt med lovprisninger og omtale af den heldige vinder og hans enestående handling.

Sociologen Denis Muzet siger, at den filantropiske handling ikke kunne være kommet på et et bedre tidspunkt i Frankrig.

- Her er det den enkelte person, som sender et budskab: Succes i livet handler ikke om, hvor mange penge man tjener, men om, hvad man kan gøre for andre, siger han til Le Parisien og tilføjer:

- I et krisesamfund, hvor alle søger efter moralske holdepunkter, og hvor penge dominerer alt, giver hans handlinger mening, siger Denis Muzet.

/ritzau/AFP