Fra den 1. juli bliver det helt anderledes ved kassen: Rema 1000 indfører nyt tiltag

Emil Martesen

2 dage siden

|

02/07/2024
Nyheder
Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
Fra den 1. juli bliver det helt anderledes ved kassen.

Dagens topnyheder

Rema 1000 er blandt danskernes favoritter, og med mere end 400 butikker i Danmark er den norske supermarkedskæde til stede over hele landet.

Hvis du er blandt dem, der indimellem lægger vejen forbi Rema 1000, så bør du være klar over, at det fra 1. juli bliver anderledes at være kunde i butikken.

Nyt tiltag

"Alder er en svær ting - specielt at gætte!"

Sådan starter Rema 1000 Rønne med at skrive i et nyt opslag på Facebook.

"Fra den 1. Juli 2024 vil vi fremadrettet spørge dig om billede-ID, hvis vi vurderer dig til at være under 25 år og du ønsker at købe enten alkohol, tobak eller medicin som har forskellige aldersbegrænsninger," skriver butikken om kædens nye tiltag, som ikke kun gælder i den omtalte butik, men over hele landet.

Årsagen, til at tiltaget nu bliver gjort, er, at myndighederne har skærpet indsatsen for kontrol af salg på tobak, alkohol og medicin:

"Vi skærper sammen med resten af branchen fokus på salg af alkohol, tobak og medicin - og vi vil gerne være med til holde fokus på området!" skriver butikken og kommer derefter med en påmindelse til kunderne:

"Husk det er ikke vores søde kassemedarbejdere der har lavet lovgivningen, og vi beder derfor om jeres forståelse og hjælp til at have billede-ID klar hvis en af ovenstående varekategorier skal købes."

REMA 1000 Hammel og REMA 1000 Greve Landsby har lavet lignende opslag.

Du kan se det omtalte opslag herunder.