Forsvarere afviser anklager i sag om børnemishandling

admin

|

17/03/2014

Dagens topnyheder

Forsvarerne for et fynsk forældrepar, der er anklaget for at have mishandlet deres seks børn i perioden 1982 til 2013, afviser mandag morgen ved Retten i Svendborg anklageskriftet fra Fyns Politi.

Advokat Mikkel Cramer, der repræsenterer den 51-årige mor, gør opmærksom på, at anklageskriftet er for upræcist og ikke opfylder minimumskravene i retsplejeloven.

- Det er en hjemmekonstruktion fra anklagemyndighedens side, hvor der er malet med den store pensel. Der er da ikke nogen, som kan huske konkrete episoder, der fandt sted for 30 år siden, siger han.

Retorisk spurgte han om, der kunne være tale om mishandling, hvis der var tale om engangsepisoder?

Anklageskriftet mangler at konkretisere de enkelte episoder, hvor børnene skulle være udsat for vold og mishandling, mener advokaten.

Men anklageren henviser til, at det har været muligt at præcisere tidspunkterne yderligere, men at det formentlig kan gøres efter flere vidneafhøringer.

Forældreparret er tiltalt efter syv forhold, hvoraf seks drejer sig om vold og mishandling af børnene.

De skulle blandt andet være blevet slået i hovedet og knebet så hårdt forskellige steder på kroppen, at det skulle have givet blå mærker.

Ud af de seks mishandlingsforhold henviser forsvareren til, at de tre af dem for længst har overskredet forældelsesfristen på 10 år, ligesom den såkaldte revselsesret først ophørte i 1997.

Inden da var det heller ikke tilladt at udøve vold mod børn, men det var lovligt at sætte sine børn på plads med skrappere midler end ord.

Derimod mener anklageren, at der er tale om en fortsat forbrydelse fra barn til barn.

Dommeren og de to domsmænd har mandag formiddag trukket sig tilbage, hvor de vil diskutere protesterne.

Ifølge anklageskriftet skulle mishandlingen have fundet sted fra første barns fødsel i 1982 frem til efteråret 2013. Det yngste af forældreparrets seks børn blev født i 2003.

Episoderne skulle have fundet sted på adskillige adresser i Nyborg, Kerteminde, Utterslev samt Tranebjerg på Langeland.

/ritzau/