Alle danske kendisser, der kunne have den mindste interesse for Se og Hørs journalister, blev overvåget.
Det fortæller tidligere journalist på Se og Hør og forfatter Ken B. Rasmussen.
Han har i sin bog "Livet, det forbandede" beskrevet, hvordan ugebladet benyttede sig af betalte kilder og ulovlig overvågning af kendte og kongelige.
- Alle, der havde bare det mindste navn, blev overvåget. Topkendisser som Mary (kronprinsesse, red.) blev selvfølgelig overvåget langt mere end mindre kendte realitystjerner, siger Ken B. Rasmussen til Ritzau.
- Når jeg siger alle, så mener jeg sgu alle - potentielt alle. Alle, der kunne være interessante at lave historier på. Så det kunne sagtens være toperhvervsfolk også.
Ken B. Rasmussen stoppede på ugebladet i 2012, og på det tidspunkt foregik den ulovlige overvågning fortsat.
- Da det hele startede, var jeg stadigvæk praktikant, og jeg havde ingen erfaring fra medier. Jeg spekulerede ikke nærmere over det, men jeg vidste da godt, at det var stangulovligt.
- Men det var et fantastisk redskab, der gav fantastiske historier, og så gav man den bare gas. Der var ligesom en ånd på bladet: Vi gør sgu ting, som andre ikke gør. Der var en magtfuldkommenhed.
Han fastholder, at stort set alle på bladet kendte til den ulovlige praksis.
- Når det er noget, der foregår over så lang tid, er det ikke noget, man kan holde hemmeligt. Det var ikke alle, der vidste alt, men alle var godt klar over det. Der var hvisken i gangene om den der tys-tys-kilde, siger han.
Hvorvidt den øverste ledelse i Aller-koncernen med administrerende direktør Pål Thor Kropsby i spidsen var vidende om den ulovlige overvågning, svarer Ken B. Rasmussen:
- I bogen - i den fiktive verden - var topledelsen fuldt klar over det. Men i slutningen blander fiktion og virkeligheden sig, da sønderjyden beslutter sig for at skrive en alt udleverende bog.
- Historierne om kreditoplysningerne og den ulovlige overvågning, der er kommet frem i medierne, er i store træk rigtige, siger han.
Ken B. Rasmussen har allerede skrevet en ny roman. Den udkommer i november, hedder "Ondt jagt" og handler om dagene omkring Berlinmurens fald.
- Det er ikke en 2'er til "Livet, det forbandede", siger han.
/ritzau/