Hver en krone sparet falder et på et tørt sted for et hav af danskere.
Og selvom energibesparelser er på alles læber, så bliver det ikke kun ved snakken.
Østdanskerne har nemlig handlet og vist vejen frem med et markant skift i deres elforbrugsmønstre. Ved at flytte over 58 millioner vaskecyklusser fra dag- til nattetimerne, har de realiseret besparelser på svimlende 25 millioner kroner.
Dette skifte er blevet muliggjort gennem en ny tarifmodel, som blev introduceret af elnetsselskabet Cerius Radius. Tarifmodellen er designet til at gøre nattetimerne til en mere økonomisk attraktiv periode for elforbrug.
Det skriver B.T.
Cäthe Bay-Smidt, der er funktionschef i Cerius Radius, udtrykker stor tilfredshed med kundernes tilpasning til denne model:
"Vi havde ikke på den måde et mål for, hvor meget forbrug, der skulle flyttes over til nattetimerne. Det var op til kunderne, hvordan de ville gribe det her an, og vi er bare glade for at kunne se, at de har taget det til sig", siger hun.
Denne ændring bidrager ikke kun til økonomiske fordele for kunderne, men understøtter også selskabets langsigtede mål om at forbedre og vedligeholde et robust elnetværk, der kan håndtere det stigende elforbrug.
Med planer om at investere 17 milliarder kroner frem mod 2030, sigter Cerius Radius mod at optimere nettet til at møde fremtidens krav, herunder udfordringer fra elbiler, varmepumper og virksomheders nye behov.
Hun fremhæver også, at selskabet allerede har arbejdet på at lette kundernes elregninger, da de har foretaget prisjusteringer to gange sidste år.
Hun råder desuden kunderne til at indstille den tidsindstilling, der er på husholdningsapparater som opvaskemaskiner og vaskemaskiner, til nattetimerne:
"Det er klart, at den samlede pris er den, der er mest interessant for folk. For besparelsen fra tarifferne bliver jo ofte suppleret af en stor besparelse på elprisen, når man forbruger om natten i stedet for om eftermiddagen", udtaler hun.