Tilbage i februar besluttede Folkekirkens Nødhjælp sig for at skære hver tiende medarbejder fra, og nu må organisationen svinge sparekniven igen.
Som en konsekvens af finanslovsaftalen mister nødhjælpsorganisationen 33 millioner kroner årligt, og det koster 65 medarbejdere jobbet.
De 45 er ansat i udlandet, og 20 af dem arbejder i København.
Generalsekretær Birgitte Qvist-Sørensen fortæller, at 28 af stillingerne allerede var berørt af fyringsrunden i februar.
- Vi lavede i starten af året en udfasningsperiode på kontorerne i Kirgistan, Honduras og Indien, så de kunne køre videre til udgangen af 2016 eller 1017. Men det bliver fremskyndet, så de nu lukker i juni næste år.
- Derudover har vi så taget yderligere et greb for at få enderne til at nå sammen, siger hun.
De fremrykkede besparelser betyder, at der ikke bliver tid til at lave den glidende udfasning, som oprindeligt var planen.
- Dermed går års arbejde tabt, fordi vi ikke får lukket ordentligt ned, og det vil selvfølgelig kunne mærkes de steder, som vi nu forlader, siger generalsekretæren.
Hun er bekymret for, om det er sidste gang, at Folkekirkens Nødhjælp skal igennem en så kraftig omgang besparelser, specielt i forbindelse med regeringens seneste meldinger i forbindelse med den europæiske flygtningekrise.
- Der er jo blevet åbnet op for, at hvis vi får mange asylansøgere hertil, så skal pengene tages fra de fattige i andre lande.
- Og det kan ramme hårdt, for der går rigtigt mange af dem på en enkelt asylansøger, fordi det er så dyrt at hjælpe dem her i Danmark, siger Birgitte Qvist-Sørensen.
I forbindelse med finanslovsaftalen blev udviklingsbistanden reduceret med to milliarder kroner, så den fremover udgør 0,71 procent af Danmarks BNP.
/ritzau/